WASP new2
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Музика
Киномания
Декор
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Коя е любимата ви слашър хорър поредица?

Хелоуин
Писък
Кошмари на Елм Стрийт
Петък 13
Знам какво направи миналото лято
Тексаско клане

 
   Резултати

ГРАБО
Група Krossfire: “Харесваме музиката си и няма да правим компромис с това!”
 
04 Авг, 2009
Група Krossfire: “Харесваме музиката си и няма да правим компромис с това!”Група Krossfire е създадена през 2001 г. Идеята за създаване на рок бандата е на Спас Марков - ударни. Krossfire са свирили на една сцена със звездни имена като “Jag Panzer” и “Pungent Stench”.

- Наскоро гупа “Krossfire стана част от компилацията на немското хеви метъл списание HEAVY. Разкажете как се случи това?

Димо:
- Това стана възможно и благодарение на нашите приятели от Германия – Джералд Митингер и Щефан Глас. До преди година не се познавахме и всичко стана доста случайно. Джералд се свърза с нас чрез интернет страницата ни и беше страшно заинтригуван от групата. Беше попаднал случайно на информация в интернет, беше чул двете песни от сингъла ни и искаше да си закупи няколко диска. Той е страхотен меломан – събира музика от цял свят, различни ъндърграунд банди и искаше да притежава наши дискове, както и да ги разпространи сред свои приятели в Германия. Успяхме да се видим  с него в София (беше дошъл в България, специално за това!!!!). Тогава се запознахме лично и му разказах за групата и всичко това, което правим. Той ни увери, че ще направи всичко възможно информацията за CD-то да достигне до повече хора в Германия и ще направи каквото е по силите му за нас. Един от неговите приятели е Щефан Глас – писател на свободна практика, списващ интервюта и статии за различни метъл списания, включително за “RockHard” и  “HEAVY”. Той също получи диск и написа за нас кратко ревю за него, което беше изпратено в списание “RockHard”. От тогава поддържаме връзка с него по е-мейл.

В средата на месец май тази година, се свързаха от редакцията на списание “HEAVY” с нас и ни попитаха дали сме съгласни “Touch Of Destiny” да влезе в компилацицията. Ние се съласихме, попълнихме формуляра, изпратихме песента, както и информация за групата, и в средата на месец юни дискът вече беше факт. Няколко реда и снимка бяха публикувани в списанието, заедно с останалите дванадесет банди, а песните от диска са звучали многократно и на фестивала “BANG YOUR HEAD !!!”, който се проведе в град Балинген в края на юни.

Krossfire: Просто се опитваме да правим музика, която ни харесва и явно досега успяваме – от доста места получаваме много добри отзиви – не само от България, но и от чужбина- Случайност ли е, че песента Touch Of Destiny е под номер едно в диска Metal Crusade-vol. XVIII”?

Димо:
- Честно казано – не знам. Предполагам заради това, че има по-дълго интро и това се вписва добре като начало на CD-то. Може и заради това, че са сметнали песента за една от най-добрите в диска. Това обаче е огромно предомство за нас – всеки притежаващ CD-то със сигурност ще чуе песента ни.

Спас:
- Да, и не се знае кои музикални компании и мениджъри ще я чуят и ако я харесат може да решат да работят с нас. Така че това е огромно предимство.

- Какво провокира заглавието на песента Touch Of Destiny? Смятате ли се за “докоснати от съдбата”?

Димо:
- Според мен, не се смятаме за “докоснати от съдбата”. Просто се опитваме да правим музика, която ни харесва и явно досега успяваме – от доста места получаваме много добри отзиви – не само от България, но и от чужбина. Колкото до заглавието на песента – това е история за невъзможна любов между двама души, които трябва да се  подчинят на определени общественни правила и за да останат верни на това те трябва да пренебрегнат личните си чувства и да останал разделени. В крайна сметка никой не може да избяга от съдбата си и затова и песента се казва “Touch Of Destiny”.

- Какво е мнението ви за останалите песни в компилацията на списание “HEAVY”?

Димо:
- С две думи - много добри. Лично на мен ми харесаха. Особенно две от тях – третата група в диска “Book Of Life” /SINBREED/ и шестата “Open Door” /SCARLET ANGEL/ . Още едно предимство е, че стилово се различаваме от другите банди – те са повече power и heavy, а ние сме повече прогресив.

Георги Дриев:
- Много добри песни и групи. Дискът наистина е страхотен – хората непременно трябва да го чуят. Ето още едно доказателство, че на запад се прави много повече за ъндърграунд бандите, отколкото в България. Това списание подготвя два пъти в годината такива компилации, а тук почти не виждаме такива.

Krossfire: В момента подготвяме песни за албум, като се надяваме до края на годината да сме готови с тях- Най-ярките ви спомени от участията на една сцена с титани като “Jag Panzer” и “Pungent Stench”?

Димо:
- Страхотно преживяване. Когато започвахме да свирим през 2001 г. не сме си помисляли, че ще бъдем на една сцена с толкова известни групи. Но човек е голям толкова, колкото са големи мечтите му.

Спас:
- Лично аз не можех да повярвам, че ще сме една сцена с такива музиканти. Имахме някакво страхопочитание, може би, но в крайна сметка се оказа, че хората от групата са страхотни и земни. Направихме си снимки, пихме по бира с тях и беше невероятно. Същото беше и с “Pungent Stench”.

Георги Дриев:
- Концертите на двете банди бяха организирани от Албена Цолова /SinBSin – East Metal Records/. Огромни благодарности за възможността да участваме и да се докоснем /буквално/ до хора, които са извървяли трудния път до славата.

- Колко е средният живот на една българска група?

Димо:
- Различен. Много групи се събират и с голям ентусиазъм започват да рабoтят, но след няколко месеца или една-две години се разпадат. Има и много банди, които са от доста дълго време заедно. Ние съществуваме от осем години и благодарение на това, че сме добри приятели и се разбираме много добре, сме все още заедно. Надявам се това да продължи.

Спас:
- “Krossfire” е едно голямо семейство.


- Някога мислили ли сте за промяна на музикалния стил на “Krossfire” в една “по-модерна” насока?

Димо:
- Ние харесваме музиката на 80-те и 90-те. Влиянието се простира от групи като “Iron Maiden”, “Metallica” до “Kamelot” и “Symphony X”. Не смятаме да променяме тази посока и да се поддаваме на “модерни влияния”. Харесваме музиката си и няма да правим компромис с това. Ако сметнем за неоходимо да използваме други похвати – вероятно ще го направим, но то ще бъде наше решение, а не под въздействието на други хора.

Искам да кажа, че ако някой или някоя компания ни кажат: “Можем да работим с вас, но трябва да промените стила си”, ние ще кажем: “НЕ”.

- По какъв начин смятате ще повлияе участието в компилацията “METAL CRUSADE” на бъдещето на групата?

Димо:
- При всички случаи ще е само положително. Много хора ще чуят музиката ни и ще разберат малко повече за нас. Да се надяваме, че ще има лебъли или мениджъри, които да искат да ни помогнат занапред. Надявам се и някои хора в България да ни забележат.

Спас:
- Песента е звучала и на такъв голям фестивал в Германия, какъвто в “BANG YOUR HEAD!!!”. Това не е малко постижение.

Krossfire: Много хора ще чуят музиката ни и ще разберат малко повече за нас- Къде се подвизавате в Пловдив (къде свирите)?

Димо:
- В Пловдив свирим в клуб “ПОЛИНЕРО плейс”. За сега само там. Преди време свирихме и в ГЕПИ, ПЪЗЕЛА, МАРМАЛАД, общо взето навсякъде в града. Вече обръщаме поглед и извън Пловдив. “КДК – Хасково”, “Фенс - София”, “JAM – Стара Загора”, Велико Търново – това са местата на които се подвизаваме. Общо взето е трудно организирането на участия по клубовете – не познават групата и трудно се ангажират, хонорарите са ниски. Но, ние сме упорити и ще търсим всякаква възможност.

Спас:
- Така е, ние не се предаваме. Твърдо сме убедени да вървим напред и да направим всичко, което е по силите ни. Благодарение на приятелите ни от мото клуб “Черните Рози”, тази година за втори път направихме концерт на мото събора в Казанлък.

- Обичате ли да свирите с гост музиканти?

Димо:
- Ако имаш предвид с други групи - разбира се. Винаги го правим, когато има възможност.

Спас:
- Макар,че рядко се отдава такава. На послeдния ни концерт на мото събора в Казанлък, свирихме с две пловдивски банди – ‘Ivory Twilight’ и “End Of Pain”. Винаги е готино преживяване. Иначе, наши приятели от други банди понякога се качват за едно-две парчета.

- Кое според вас е или ще бъде най-значимото музикално събитие в България за тази година?

Димо:
- Kонцертът на Мадона – според мен. Звезда от такъв ранг ще привлече доста хора, а и за първи път е в България. Тази година фестивала в Каварна беше страхотен – “Dream Theater”, “Motley Crue” (за първи път), “Blind Guardian”, “Edguy”, “Scorpions”. Аз с нетърпение очаквам съвместното участие на “Rage” и “Sabaton” през септември.

Георги Дриев:
- За мен бе концертът на “Dream Theater” в Каварна. Даже успях да си хвана палка на Майк Портной и сега съм много горд. Иначе групата е уникална – свирят на живо така, както и в албумите си.

- Какво предстои на групата. Смятате ли да издадете албум скоро? Въобще има ли смисъл да се издават музикални дискове в България?

Димо:
- Това, което предстои на групата е албум. В момента подготвяме песни за него, като се надяваме до края на годината да сме готови с тях. Ще се обмислят варианти за финансиране на диска, дали от спонсори или самофинасиране, промоция, участия. Имаме и идея за видеоклип на една от песните, но не е сигурно дали ще можем да я реализираме. В по-близък план – вероятно участие на фестивал близо до Пловдив в края на август, а през септември ще започнат клубните такива.

Колкото до издаване на дискове в България – моментът е спорен. И да се издаде диск, той няма да има толкова голяма продаваемост. Още повече за групи, които не са познати на широката публика. Хората не са свикнали да купуват дискове, а и нямат и достатъчно средства, за да си ги позволят. За нас издаването на диск е по-скоро възможност да се направи реклама на групата и изпращането им в различни лебъли и агенции на запад.

прочитания: 7012


За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info