Uriah_Heep_01
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Музика
Киномания
Декор
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Коя група искате да гледате на Hills of Rock 2019?

Metallica
Megadeth
Rammstein
Anthrax
W.A.S.P.
Manowar
Blind Guardian
Accept
Slipknot
Godsmack
Machine Head
Exodus

 
   Резултати

ВРЕМЕТО

ВАЛУТИ
Konsultkantora_new
Група Krossfire: “Харесваме музиката си и няма да правим компромис с това!”
 
04 Авг, 2009
Група Krossfire: “Харесваме музиката си и няма да правим компромис с това!”Група Krossfire е създадена през 2001 г. Идеята за създаване на рок бандата е на Спас Марков - ударни. Krossfire са свирили на една сцена със звездни имена като “Jag Panzer” и “Pungent Stench”.

- Наскоро гупа “Krossfire стана част от компилацията на немското хеви метъл списание HEAVY. Разкажете как се случи това?

Димо:
- Това стана възможно и благодарение на нашите приятели от Германия – Джералд Митингер и Щефан Глас. До преди година не се познавахме и всичко стана доста случайно. Джералд се свърза с нас чрез интернет страницата ни и беше страшно заинтригуван от групата. Беше попаднал случайно на информация в интернет, беше чул двете песни от сингъла ни и искаше да си закупи няколко диска. Той е страхотен меломан – събира музика от цял свят, различни ъндърграунд банди и искаше да притежава наши дискове, както и да ги разпространи сред свои приятели в Германия. Успяхме да се видим  с него в София (беше дошъл в България, специално за това!!!!). Тогава се запознахме лично и му разказах за групата и всичко това, което правим. Той ни увери, че ще направи всичко възможно информацията за CD-то да достигне до повече хора в Германия и ще направи каквото е по силите му за нас. Един от неговите приятели е Щефан Глас – писател на свободна практика, списващ интервюта и статии за различни метъл списания, включително за “RockHard” и  “HEAVY”. Той също получи диск и написа за нас кратко ревю за него, което беше изпратено в списание “RockHard”. От тогава поддържаме връзка с него по е-мейл.

В средата на месец май тази година, се свързаха от редакцията на списание “HEAVY” с нас и ни попитаха дали сме съгласни “Touch Of Destiny” да влезе в компилацицията. Ние се съласихме, попълнихме формуляра, изпратихме песента, както и информация за групата, и в средата на месец юни дискът вече беше факт. Няколко реда и снимка бяха публикувани в списанието, заедно с останалите дванадесет банди, а песните от диска са звучали многократно и на фестивала “BANG YOUR HEAD !!!”, който се проведе в град Балинген в края на юни.

Krossfire: Просто се опитваме да правим музика, която ни харесва и явно досега успяваме – от доста места получаваме много добри отзиви – не само от България, но и от чужбина- Случайност ли е, че песента Touch Of Destiny е под номер едно в диска Metal Crusade-vol. XVIII”?

Димо:
- Честно казано – не знам. Предполагам заради това, че има по-дълго интро и това се вписва добре като начало на CD-то. Може и заради това, че са сметнали песента за една от най-добрите в диска. Това обаче е огромно предомство за нас – всеки притежаващ CD-то със сигурност ще чуе песента ни.

Спас:
- Да, и не се знае кои музикални компании и мениджъри ще я чуят и ако я харесат може да решат да работят с нас. Така че това е огромно предимство.

- Какво провокира заглавието на песента Touch Of Destiny? Смятате ли се за “докоснати от съдбата”?

Димо:
- Според мен, не се смятаме за “докоснати от съдбата”. Просто се опитваме да правим музика, която ни харесва и явно досега успяваме – от доста места получаваме много добри отзиви – не само от България, но и от чужбина. Колкото до заглавието на песента – това е история за невъзможна любов между двама души, които трябва да се  подчинят на определени общественни правила и за да останат верни на това те трябва да пренебрегнат личните си чувства и да останал разделени. В крайна сметка никой не може да избяга от съдбата си и затова и песента се казва “Touch Of Destiny”.

- Какво е мнението ви за останалите песни в компилацията на списание “HEAVY”?

Димо:
- С две думи - много добри. Лично на мен ми харесаха. Особенно две от тях – третата група в диска “Book Of Life” /SINBREED/ и шестата “Open Door” /SCARLET ANGEL/ . Още едно предимство е, че стилово се различаваме от другите банди – те са повече power и heavy, а ние сме повече прогресив.

Георги Дриев:
- Много добри песни и групи. Дискът наистина е страхотен – хората непременно трябва да го чуят. Ето още едно доказателство, че на запад се прави много повече за ъндърграунд бандите, отколкото в България. Това списание подготвя два пъти в годината такива компилации, а тук почти не виждаме такива.

Krossfire: В момента подготвяме песни за албум, като се надяваме до края на годината да сме готови с тях- Най-ярките ви спомени от участията на една сцена с титани като “Jag Panzer” и “Pungent Stench”?

Димо:
- Страхотно преживяване. Когато започвахме да свирим през 2001 г. не сме си помисляли, че ще бъдем на една сцена с толкова известни групи. Но човек е голям толкова, колкото са големи мечтите му.

Спас:
- Лично аз не можех да повярвам, че ще сме една сцена с такива музиканти. Имахме някакво страхопочитание, може би, но в крайна сметка се оказа, че хората от групата са страхотни и земни. Направихме си снимки, пихме по бира с тях и беше невероятно. Същото беше и с “Pungent Stench”.

Георги Дриев:
- Концертите на двете банди бяха организирани от Албена Цолова /SinBSin – East Metal Records/. Огромни благодарности за възможността да участваме и да се докоснем /буквално/ до хора, които са извървяли трудния път до славата.

- Колко е средният живот на една българска група?

Димо:
- Различен. Много групи се събират и с голям ентусиазъм започват да рабoтят, но след няколко месеца или една-две години се разпадат. Има и много банди, които са от доста дълго време заедно. Ние съществуваме от осем години и благодарение на това, че сме добри приятели и се разбираме много добре, сме все още заедно. Надявам се това да продължи.

Спас:
- “Krossfire” е едно голямо семейство.


- Някога мислили ли сте за промяна на музикалния стил на “Krossfire” в една “по-модерна” насока?

Димо:
- Ние харесваме музиката на 80-те и 90-те. Влиянието се простира от групи като “Iron Maiden”, “Metallica” до “Kamelot” и “Symphony X”. Не смятаме да променяме тази посока и да се поддаваме на “модерни влияния”. Харесваме музиката си и няма да правим компромис с това. Ако сметнем за неоходимо да използваме други похвати – вероятно ще го направим, но то ще бъде наше решение, а не под въздействието на други хора.

Искам да кажа, че ако някой или някоя компания ни кажат: “Можем да работим с вас, но трябва да промените стила си”, ние ще кажем: “НЕ”.

- По какъв начин смятате ще повлияе участието в компилацията “METAL CRUSADE” на бъдещето на групата?

Димо:
- При всички случаи ще е само положително. Много хора ще чуят музиката ни и ще разберат малко повече за нас. Да се надяваме, че ще има лебъли или мениджъри, които да искат да ни помогнат занапред. Надявам се и някои хора в България да ни забележат.

Спас:
- Песента е звучала и на такъв голям фестивал в Германия, какъвто в “BANG YOUR HEAD!!!”. Това не е малко постижение.

Krossfire: Много хора ще чуят музиката ни и ще разберат малко повече за нас- Къде се подвизавате в Пловдив (къде свирите)?

Димо:
- В Пловдив свирим в клуб “ПОЛИНЕРО плейс”. За сега само там. Преди време свирихме и в ГЕПИ, ПЪЗЕЛА, МАРМАЛАД, общо взето навсякъде в града. Вече обръщаме поглед и извън Пловдив. “КДК – Хасково”, “Фенс - София”, “JAM – Стара Загора”, Велико Търново – това са местата на които се подвизаваме. Общо взето е трудно организирането на участия по клубовете – не познават групата и трудно се ангажират, хонорарите са ниски. Но, ние сме упорити и ще търсим всякаква възможност.

Спас:
- Така е, ние не се предаваме. Твърдо сме убедени да вървим напред и да направим всичко, което е по силите ни. Благодарение на приятелите ни от мото клуб “Черните Рози”, тази година за втори път направихме концерт на мото събора в Казанлък.

- Обичате ли да свирите с гост музиканти?

Димо:
- Ако имаш предвид с други групи - разбира се. Винаги го правим, когато има възможност.

Спас:
- Макар,че рядко се отдава такава. На послeдния ни концерт на мото събора в Казанлък, свирихме с две пловдивски банди – ‘Ivory Twilight’ и “End Of Pain”. Винаги е готино преживяване. Иначе, наши приятели от други банди понякога се качват за едно-две парчета.

- Кое според вас е или ще бъде най-значимото музикално събитие в България за тази година?

Димо:
- Kонцертът на Мадона – според мен. Звезда от такъв ранг ще привлече доста хора, а и за първи път е в България. Тази година фестивала в Каварна беше страхотен – “Dream Theater”, “Motley Crue” (за първи път), “Blind Guardian”, “Edguy”, “Scorpions”. Аз с нетърпение очаквам съвместното участие на “Rage” и “Sabaton” през септември.

Георги Дриев:
- За мен бе концертът на “Dream Theater” в Каварна. Даже успях да си хвана палка на Майк Портной и сега съм много горд. Иначе групата е уникална – свирят на живо така, както и в албумите си.

- Какво предстои на групата. Смятате ли да издадете албум скоро? Въобще има ли смисъл да се издават музикални дискове в България?

Димо:
- Това, което предстои на групата е албум. В момента подготвяме песни за него, като се надяваме до края на годината да сме готови с тях. Ще се обмислят варианти за финансиране на диска, дали от спонсори или самофинасиране, промоция, участия. Имаме и идея за видеоклип на една от песните, но не е сигурно дали ще можем да я реализираме. В по-близък план – вероятно участие на фестивал близо до Пловдив в края на август, а през септември ще започнат клубните такива.

Колкото до издаване на дискове в България – моментът е спорен. И да се издаде диск, той няма да има толкова голяма продаваемост. Още повече за групи, които не са познати на широката публика. Хората не са свикнали да купуват дискове, а и нямат и достатъчно средства, за да си ги позволят. За нас издаването на диск е по-скоро възможност да се направи реклама на групата и изпращането им в различни лебъли и агенции на запад.

прочитания: 5974

Uriah_Heep_02 AgroPlovdiv

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info