We Rock
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
Декор
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание

АНКЕТА
Коя е любимата ви фентъзи поредица?

Властелинът на пръстените
Тъмната кула
Землемория
Песен за огън и лед
Вещерът
Конан Варварина

 
   Резултати

ВРЕМЕТО

ВАЛУТИ
Kantorakantora_new
Потомци на канибалите от Океания се извиниха за изядените мисионери
 
16 Авг, 2007
Потомци на канибалите от Океания се извиниха за изядените мисионериПрез 1878 г. неколцина мисионери са сполетяни от ужасна съдба – те са пленени и изядени от племето топаи на полуостров Газели, намиращ се в северната част на Нова Британия.

Невероятно е, че...

На остров Нова Британия, част от Папуа-Нова Гвинея, се състоя тържествена церемония, по време ня която бе изгладен конфликт от 1878 г. Тогава местните канибали изяждат група мисионери от Фиджи.

Жителите на Папуа-Нова Гвинея се извиниха за поведението на своите предци. Официалният представител на Фиджи – Рату Исоа Тикока, прие извиненията и заяви, че по този начин инцидентът ще бъде забравен.

През 1975 г. група мисионери от тогавашната британска колония Фиджи, представители на протестантската църква, акостират на остров Нова Британия. Мисионерите са предвождани от англичанина Джордж Браун.

През 1878 г. неколцина мисионери са сполетяни от ужасна съдба – те са пленени и изядени от племето топаи на полуостров Газели, северната част на Нова Британия. В отговор Джордж Браун организира наказателна акция. Няколко селища на топаите са сринати със земята, а жителите им – избити.

прочитания: 4216

Plovdiv_Jazz_Fest_2019_02 AgroPlovdiv

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info