Plovdiv_Jazz_Fest_2019_01
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
Декор
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание

АНКЕТА
Коя е любимата ви фентъзи поредица?

Властелинът на пръстените
Тъмната кула
Землемория
Песен за огън и лед
Вещерът
Конан Варварина

 
   Резултати

ВРЕМЕТО

ВАЛУТИ
Kantorakantora_new
На Земята годишно падат 1010 тона вещество от Космоса
 
30 Апр, 2008
На Земята годишно падат 1010 тона вещество от КосмосаСпоред различни оценки от 0,5 до 5 % от земната кора е изградена от кометно вещество. Има отдавна изказана хипотеза, че кометите са донесли спори на живот на планетата Земя.

Невероятно е, че...

Въпросът за химическия състав на кометите е тясно свързан с проблема за възникването и развитието на живота на Земята. На нашата планета годишно падат около 1010 тона вещество от Космоса. Космическият прах е главно с кометен произход. Известният Тунгуски метеорит, който вероятно е част от ядрото на кометата Енке, е обогатил района на река Подкаменная Тунгуска с живак, йод, селен, цинк, сребро, натрий, калий, бром, рубидий, стронций, олово и др.

Според различни оценки от 0,5 до 5 % от земната кора е изградена от кометно вещество. Има отдавна изказана хипотеза, че кометите са донесли спори на живот на Земята. Очевидно обаче на кометите дължим поне част от микроелементите, без които животът в познатите му форми би бил невъзможен.

Кометите са “странстващите деца” на Слънчеватата система. Те са съществували при създаването й преди 4,6 милиарда години. Те се появяват за кратко на небосклона и след това изчезват, за да бъдат видени едва от бъдещите поколения. Така например, кометата Хейл-Боп ще се върне след 2400 години – през 4397 година. Ако откривателите й имат късмет, тя все още ще носи техните имена.

прочитания: 4688

Plovdiv_Jazz_Fest_2019_02 AgroPlovdiv

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info