Plovdiv_Jazz_Fest_2019_01
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
Декор
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание

АНКЕТА
Коя е любимата ви фентъзи поредица?

Властелинът на пръстените
Тъмната кула
Землемория
Песен за огън и лед
Вещерът
Конан Варварина

 
   Резултати

ВРЕМЕТО

ВАЛУТИ
Konsultkantora_new
Още праисторическият човек е познавал техниките на масажа
 
03 Мар, 2008
Още праисторическият човек е познавал техниките на масажаМасажът е толкова стар, колкото старо e самото човечество. Още прачовекът е използвал ръката си, за да поглажда наранени части от тялото си и по този начин да намалява болката от раните.

Невероятно е, че...

За повечето от нас схванатите мускули и болките в гръбначния стълб са нещо, с което сме свикнали. Едва когато ни направят масаж, разбираме колко е била напрегната мускулатурата ни и колко излишна енергия сме похабили за това напрежение.

Масажът е толкова стар, колкото старо e и човечеството. Още праисторическият човек е използвал ръката си, за да поглажда наранени части от тялото си и по този начин да намалява болката от раните.

Масажът е съставна част от средствата, с които съвременната медицина разполага за лекуване и предпазване от заболявания, както и за усъвършенстване на човешкото тяло. Пионери в тази област са източните методи и масажни техники – ан-мо, шиатцу, фуджи, сайоджи и др.

С помощта на ръцете се предизвиква механично дразнене на телесната повърхност и регулиране на кръвта и лимфопотока. Техниките на масажиране продължават да се развиват и усъвършенстват непрекъснато.
прочитания: 4249

Plovdiv_Jazz_Fest_2019_02 AgroPlovdiv

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info