We Rock
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
Декор
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание

АНКЕТА
Коя е любимата ви фентъзи поредица?

Властелинът на пръстените
Тъмната кула
Землемория
Песен за огън и лед
Вещерът
Конан Варварина

 
   Резултати

ВРЕМЕТО

ВАЛУТИ
Kantorakantora_new
Катастрофирали в Андите ръгбисти се превръщат в канибали
 
15 Юли, 2005
Катастрофирали в Андите ръгбисти се превръщат в канибалиПринудени от ужасната си съдба да се превърнат в канибали, уругвайците преживяват 72 дни в ледения ад. Двама от оцелелите успяват да пресекат Андите.

Невероятно, но факт!

На 13 октомври 1972 г. двумоторен самолет катастрофира в Андите. С него пътува уругвайският отбор по ръгби “Олд Крисчънс”. Спасителните експедиции не откриват оцелели, но такива има. Попаднали в безмилостната хватка на планината, спортистите оживяват, но останали без каквито и да било хранителни припаси.

В следващите няколко денонощия броят на мъртвите става все по-голям. Взето е единственото възможно решение – труповете се нарязват на порции и се разпределят по равно между ръгбистите. Принудени от ужасната си съдба да се превърнат в канибали, уругвайците преживяват 72 дни в ледения ад. Водени от щастлива случайност, двама от оцелелите успяват да пресекат Андите и да повикат помощ за останалите живи от катастрофата на 13 октомври. Спасителни екипи ги откриват и прибират.

Двадесет години по-късно по историята на канибалите от Андите Холивуд заснема филма “Живи”. За написването на сценария оцелелите уругвайци разкриват всички зловещи подробности от преживяното. Един от тях дори споделя: “Връзката между нас днес е по-здрава, отколкото връзката между кръвни братя!”

прочитания: 6449

We Rock 2 AgroPlovdiv

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info