We Rock
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
Декор
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание

АНКЕТА
Коя е любимата ви фентъзи поредица?

Властелинът на пръстените
Тъмната кула
Землемория
Песен за огън и лед
Вещерът
Конан Варварина

 
   Резултати

ВРЕМЕТО

ВАЛУТИ
Colibrikantora_new
Котките са не по-малко податливи към стреса от хората!
 
14 Ное, 2008
Котките са не по-малко податливи към стреса от хората!Различни причини могат да доведат котките до стресови състояния – пренасяне в нов дом или поява на нов член на семейството, което важи с пълна сила както за човек, така и за котка.

Невероятно, но факт!

Според британски ветеринари котките са не по-малко податливи към стреса от хората! Като доказателство за това свое твърдение учените предоставят данни от медицински изследвания, според които заболяването цистит често се проявява при животни, податливи на стреса.

В изследванията дори са структурирани различни причини, които могат да доведат котките до стресови състояния – пренасяне в нов дом или поява на нов член на семейството, което важи с пълна сила както за човек, така и за котка.

Като евентуално лекарство медицинските работници препоръчват по-активен начин на живот за котките, което най-вече зависи от техните стопани. Изследването на ветеринарите е одобрено от Шотландското общество за борба с жестокото отношение към животните. Любопитен извод от проучването е, че в много от случаите появата на стрес при животните води до възникване на стресови ситуации и за самите стопани.

прочитания: 3741

We Rock 2 AgroPlovdiv

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info