We Rock
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
Декор
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание

АНКЕТА
Коя е любимата ви фентъзи поредица?

Властелинът на пръстените
Тъмната кула
Землемория
Песен за огън и лед
Вещерът
Конан Варварина

 
   Резултати

ВРЕМЕТО

ВАЛУТИ
Konsultkantora_new
Кралската кобра е най-дългата отровна змия в света
 
11 Юли, 2005
Кралската кобра е най-дългата отровна змия в светаКралската кобра се движи подобно на останалите змии – с тяло изцяло прилепено до земята, но също така може да се изправя на височина 1/3 м. от дължината й.

Невероятно, но факт!

Най-дългата отровна змия в света е Кралската кобра. Всъщност тя не е истинска кобра, както предполага името й, защото се намира в различен биологичен род от останалите кобри. Кралската кобра е по-дълга от истинските кобри, като някои екземпляри могат да достигнат дължина от 5,5 м.

Кралската кобра се движи подобно на останалите змии – с тяло изцяло прилепено до земята, но също така може да се изправя на височина 1/3 м. от дължината й. Това означава, че една Кралска кобра с дължина 5,5 м. може да издигне главата си на 1,8 м. височина, което достига ръста на възрастен човек.

Кралската кобра обитава тропическите джунгли в южната част на Азия – Индия, Китай и др. Ухапването от змията е смъртоносно за човек. Отровата на Кралската кобра може да умъртви дори слон.

Кралската кобра може да се катери по дървета и да плува във вода, затова често живее до големи водни басейни. Продължителността на живота й е около 20 години.

прочитания: 13701

We Rock 2 AgroPlovdiv

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info