We Rock
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
Декор
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание

АНКЕТА
Коя е любимата ви фентъзи поредица?

Властелинът на пръстените
Тъмната кула
Землемория
Песен за огън и лед
Вещерът
Конан Варварина

 
   Резултати

ВРЕМЕТО

ВАЛУТИ
Kantorakantora_new
Чудовището Неси от прочутото шотландско езеро е древен плезиозавър
 
02 Мар, 2006
Чудовището Неси от прочутото шотландско езеро е древен плезиозавърХората търсят това мистериозно създание от десетки години, никой не го е откривал, но някои са го виждали случайно. Езерото е огромно и има много места, където Неси може да се скрие.

Невероятно е, че...

Дори и днес, в началото на XXI-ви век, загадката на същество от едно езеро в Шотландия остава неразкрита. Това е Лох Нес - домът на легендарното чудовище. Хората търсят мистериозното създание от десетки години, никой не го е откривал, но някои са го виждали случайно.

Чудовището прилича на древен плезиозавър - животно от епохата на динозавритеЕзерото е огромно и има много места, където Неси може да се скрие. Всичко започва с една снимка, направена през 1934 г. от водолаз. Чудовището прилича на древен плезиозавър - животно от епохата на динозаврите, загинало преди 65 млн. години. Възможността да намерят живо доказателство от мезозойската ера вдъхновява поколения учени.

През 1975 г. сензационна снимка на Неси е публикувана и в списание "Нейчър" - водещо издание по естествена история. Тя е заснета с подводен фотоапарат от американския учен Робърт Райнс. Всички са убедени, че чудовището на снимката е плезиозавър.

Плезиозавърът бил водно влечуго за разлика от динозаврите. Едно от малкото оцелели водни влечуги от тогавашния катаклизъм живее в езерата на Северна Австралия. Става въпрос за австралийския соленоводен крокодил - най-голямото и зло водно влечуго в света.

прочитания: 15586

We Rock 2 AgroPlovdiv

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info