Plovdiv_Jazz_Fest_2019_01
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Интервю
Музика
Киномания
Декор
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Коя е любимата ви фентъзи поредица?

Властелинът на пръстените
Тъмната кула
Землемория
Песен за огън и лед
Вещерът
Конан Варварина

 
   Резултати

ВРЕМЕТО

ВАЛУТИ
Konsultkantora_new
Пловдив ще бъде Eвропейска столица на културата за 2019 г.
 
06 Сеп, 2014
Пловдив ще бъде Eвропейска столица на културата за 2019 г.Официално номиниране на Пловдив от страна на Съвета на министрите на ЕС се очаква през май 2015 г. Още 3 града-кандидати за Европейска столица на културата 2019 бяха София, Варна и Велико Търново.

Две държави независимо една от друга ще излъчат Европейска столица на културата през 2019 г. – България и Италия.

Пловдив ще е европейската столица на културата за 2019 г. от българска страна.

Това стана ясно, след като международното жури с председател Стийв Грийн обяви решението си в галерия “Средец” в Министерството на културата.

Античният театър в ПловдивДругите три града, одобрени след първия кръг на конкурса през декември 2013 г., бяха София, Варна и Велико Търново. Официалното номиниране на Пловдив от страна на Съвета на министрите на ЕС се очаква да стане през май 2015 г.

“Журито имаше прекрасна, но и много трудна задача – да избере между четири силни и много различни предложения. От мотото на всеки от кандидатите – София, Пловдив, Варна и Велико Търново – се получава чудесна комбинация – споделяне заедно вдъхновение и щастие”, посочи Грийн. Той отбеляза, че българските финалисти са работили в много тясно сътрудничество с шестте италиански града, класирани за втория тур от конкурса.

“Уловили сте въображението на гражданите си, поддържайте тази движеща сила”, обърна се към представителите на градовете финалисти председателят на журито.

В периода от 29 август до 2 септември 2014 г. делегатите, излъчени от международното жури, посетиха градовете-претенденти за номинация от България за 2019 година – София и Югозападен район, Пловдив, Варна и Велико Търново.

прочитания: 3910

Plovdiv_Jazz_Fest_2019_02 AgroPlovdiv

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info