Plovdiv_Jazz_Fest_2019_01
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Интервю
Музика
Киномания
Декор
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Коя е любимата ви фентъзи поредица?

Властелинът на пръстените
Тъмната кула
Землемория
Песен за огън и лед
Вещерът
Конан Варварина

 
   Резултати

ВРЕМЕТО

ВАЛУТИ
Konsultkantora_new
Градът на тепетата чества 129 години от Съединението на България
 
06 Сеп, 2014
Градът на тепетата чества 129 години от Съединението на БългарияВ Пловдив за тържествата за Съединение ще са президентът Росен Плевнелиев и премиерът Георги Близнашки. Програмата и на двамата включва посещение на музея на Съединението.

Паметникът на площад Съединение в Пловдив Днес Пловдив отбелязва празника на града – 6 септември, датата на която е обявено Съединението на Княжество България с Източна Румелия. Градът на тепетата чества 129 години от паметната дата. Днешният ден е обявен за официален празник на България през 1998 г.

На 6 септември 1885 г. Източна Румелия отхвърля върховенството на султана и обявява, че се присъединява към Княжество България. Това става след като  Чардафон Велики (Продан Тишков) и майор Данаил Николаев влизат с отрядите си в Пловдив, арестуват областния управител на Източна Румелия Гаврил Кръстевич и се създава временно правителство.

Два дни по-късно княз Александър Първи Батенберг с манифест утвърждава присъединяването на областта и приема да бъде титулуван занапред като княз на Северна и Южна България.

В Пловдив за тържествата за Съединението ще са президентът Росен Плевнелиев и премиерът Георги Близнашки. Програмата и на двамата включва посещение на музея на Съединението, където ще разгледат изложбата "Светът на Яворов", посветена на 100-годишнината от смъртта на поета.

Вечерта в 20:30 ч. в Пловдив на площад “Съединение” ще се състои традиционната тържествена заря – проверка. В нея ще участват представителни блокове на Сухопътните войски и на Военновъздушните сили.

прочитания: 4015

Plovdiv_Jazz_Fest_2019_02 AgroPlovdiv

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info