We Rock
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Интервю
Музика
Киномания
Декор
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Коя е любимата ви фентъзи поредица?

Властелинът на пръстените
Тъмната кула
Землемория
Песен за огън и лед
Вещерът
Конан Варварина

 
   Резултати

ВРЕМЕТО

ВАЛУТИ
Konsultkantora_new
Фотоизложба съчетава съвремието с културно-историческото наследство
 
31 Окт, 2014
Фотоизложба съчетава съвремието с културно-историческото наследствоИзложбата е посветена на Деня на строителя и е първата подобна инициатива на Камарата на строителите на България (КСБ) и в. “Строител”. Тя е разположена на Моста на влюбените.

На 31 октомври беше открита изложбата “Виж София – където строителството среща историята с бъдещето”. Тя е разположена на пешеходния мост над бул. “България” до НДК, известен още като Мостът на влюбените. Съставена е от 60 авторски творби на фотографа на вестник “Строител” Денис Бучел. Експозицията е посветена на Деня на строителя и е първата подобна инициатива на Камарата на строителите на България (КСБ) и в. “Строител”. Първи фотосите разгледаха кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова и председателят на УС на КСБ инж. Светослав Глосов.

Първи фотосите разгледаха кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова и председателят на УС на КСБ инж. Светослав Глосов
“Благодаря на Камарата на строителите в България и на в. “Строител” за поредната прекрасна инициатива за София. Специално искам да поздравя фотографа Денис Бучел. 60-те творби ще впечатлят столичани и гостите на града. Най-важното, че хората ще могат да видят столицата, такава каквото я променяме, изпълнявайки различните проекти заедно със строителите. Тя успява да съчетае съвремието с културно-историческото наследство. Приятно е да видиш резултата от труда си, а не само, че в града има дупки и проблеми. Работата ни е денонощна, а крайният резултат се вижда на фотосите –  изграденото метро, обновеният бул. “Витошка”, прекрасните нови сгради. Каня всички да я видят. Тя ще е тук до 14 ноември”, допълни Фандъкова. По думите и експозицията ще има успеех и ще накара софиянци да обичат повече града си и да го пазят.

“Забързани в ежедневието си не забелязваме това, което ни заобикаля, а София се променя ежедневно. С изложбата можем да видим, това което сме направили през последно време и да погледнем в бъдещето. Ние, строителите, ще продължаваме да правим всичко възможно нашият град да става все по-хубав и приятен за живеене”, подчерта инж. Светослав Глосов. “Надявам се, че тази изложба ще даде нов поглед за града. На снимките ще видите някои емблематични за София стари и нови сгради, реновирани и новопостроени инфраструктурни обекти, изградени по европейски проекти или със средства на Столичната община от български строители, членове на Камарата. Очаквам, че експозицията ще даде възможност на столичани и гости да открият някои непознати за тях кътчета, да харесат още повече нашия град”, допълни той.

Радвам се, че имах възможност да покажа София така, както я виждам

“Бих искал да благодаря за съдействието на Столичната община, на Камарата на строителите в България и, разбира се, на вестник “Строител” и целия екип. Радвам се, че имах възможност да покажа София така, както я виждам, въпреки че това беше голямо предизвикателство за мен. Имах само три седмици за да направя 60 изложбени снимки. Това не беше лесно, но ми беше интересно. Имаше и трудни, и забавни моменти. С голям ентусиазъм фотографирах София и като чужденец я открих за себе си. Надявам се в София да бъдат построени още много обекти, които да снимам”, сподели фотографът Денис Бучел по време на откриването.

прочитания: 4029

We Rock 2 AgroPlovdiv

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info