We Rock
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Интервю
Музика
Киномания
Декор
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Коя е любимата ви фентъзи поредица?

Властелинът на пръстените
Тъмната кула
Землемория
Песен за огън и лед
Вещерът
Конан Варварина

 
   Резултати

ВРЕМЕТО

ВАЛУТИ
Kantorakantora_new
Пълна палитра от различните форми на изкуство на „Джобен фестивал”
 
05 Май, 2015
Пълна палитра от различните форми на изкуство на „Джобен фестивал”В майското издание публиката ще може да се наслади на пълна палитра от различните форми на изкуство – цирк, кино, музика, театър, литература. Всяка фестивална вечер ще има по един концерт.

Започва шестото издание на фестивала за клипово изкуство „Джобен фестивал”, който се провежда два пъти годишно в „Ателие Пластелин”. Тази пролет форума за кратки форми в изкуството ще се състои между 8-и и 10-и май на ул. „Цар Симеон” №48. За двете години от основаването му във фестивала са взели участие повече от 80 артисти от всички сфери на изкуството, представили се с над 110 свои произведения.

          В майското издание посетителите ще могат да се насладят на пълна палитра от различните форми на изкуство – цирк, кино, музика, театър, литература. Всяка фестивална вечер ще има по един концерт, а в неделната вечер ще се състои и музикалният хепънинг „Виртуална лаборатория”, където ще се преплетат електронната музика и възможностите на новите технологии.

Програмата ще включи пърформанса във въздух и на земя  „Цветовете на всеМира” на цирково театрална компания „Нибрай”. Ще има и още няколко пърформанса и мини-представления: „Живот в 8 Gb” на Илия Атанасов, както и „Тишината на Крокодилите” от Яна Добрева, което поради големия интерес ще бъде представено за втори път пред фестивалната публика. В киножанра ще бъде показан филмът  „Пенкин мост”, с който режисьорът Пламена Стаменова ни връща назад във времето на Александър Стамболийски. Други два филма от програмата са „Даровете на  влъхвите” на Иван Абаджиев с участието на  Екатерина Стоянова, Илка Зафирова, Леонид Йовчев и „Малки обяви” с реж. Таня Чернева.

За втори път фестивалът обръща голямо внимание и на най-малките в изкуството. Публиката ще може да види пантомимния спектакъл „Малките големи мимове”. В два поредни дни ще  се проведе и уъркшопът за деца „Да сглобим кукли с материали за рециклиране”, в края на който малчуганите ще направят свое представление. И не на последно място, детската трупа за импровизационен театър „Хобитите” ще представи уменията си в импро игри заедно с публиката.
прочитания: 3770

We Rock 2 AgroPlovdiv

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info