Stratovarius 01
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Киномания
Декор
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Кой е любимият ви филм на Стивън Спилбърг?

Джурасик парк
Джурасик парк 2: Изгубеният свят
Извънземното
Изкуствен интелект
Специален доклад
Война на световете
Списъкът на Шиндлер
Челюсти
Похитителите на изчезналия кивот
Индиана Джоунс и Храмът на обречените
Индиана Джоунс и Последният кръстоносен поход
Индиана Джоунс и Кралството на кристалния череп

 
   Резултати

ВРЕМЕТО

ВАЛУТИ
Colibrikantora_new
Безкомпромисна траш атака от “Destruction” на сцената на Mixtape5
 
02 Фев, 2017
Безкомпромисна траш атака от “Destruction” на сцената на Mixtape5“Destruction” изстрелваха шрапнел след шрапнел – “Curse the Gods”, “Nailed to the Cross”, “Mad Butcher”, “Total Desaster”. Саундът бе перфектен, а гласът на Шмиър се извисяваше в писък.

фотокредит: BGTSC

1 февруари, клуб Mixtape5, София. Първото голямо музикално събитие за 2017 г. вече е факт – култовата германска траш банда “Destruction” се завърна сред верните си български фенове и то с чисто нов албум. Публиката бе подложена Под атака от емблематичните Марсел Шмиър (вокали, бас) и Майк Сифрингер (соло китара), които обаче не бяха сами – компания им правеха младите им събратя от “Rezet” и атрактивните бразилки “Nervosa”. Организатор на концерта бе компанията BGTSC, която успя да докара “Destruction” 8 години след последното им гостуване в столицата ни.

Фернанда Лира / NervosaНачалото бе поставено точно според предварително обявената от BGTSC програма. Около 19:30 ч. на сцената излезе първата група за вечерта – германската резачка “Rezet”, която демонстрира с пълна сила, че и днес младите музиканти не са престанали да се вдъхновяват от ветераните в жанра. В сета на “Rezet” пролича стремежът на бандата да запази и възроди чрез творчеството си духа на 80-тарския спийд и траш метъл. Младежите отправиха своеобразен поклон пред идолите си – “Metallica”, “Megadeth”, “Slayer” и, разбира се, героите на вечерта “Destruction”. На гостуването си в Mixtape5 “Rezet” изпълниха композициите “Reality is a Lie”, “Toxic Avenger”, “Have Gun, Will Travel”, “Dead City” (кавър на “Violent Force”) и др.

На бразилките от Сао Пауло “Nervosa” бе поставена нелеката задача да повдигнат градуса преди излизането на “Destruction”. От възгласите, с които бяха посрещнати те стана ясно, че именно това предстои да се случи. Рядко сме имали възможността да видим такова силно женско присъствие на металната сцена. Дамите Фернанда Лира (вокали, бас), Прика Амарал (соло китара) и Луана Дамето (ударни) обаче не отстъпиха по “екстремност” на колегите си – яростните Hipocrisyи Arroganceразтресоха из основи клуба и никой вече не се съмняваше в сериозните намерения на представителките на нежния пол. Последваха ги парчетатаDeathи Masked Betrayer, саундът ставаше все по-твърд, а вокалите на Фернанда все по-агресивни. Сетът завърши с една от най-известните песни на групата – Into Moshpit”. Вярно е, че когато споменем Бразилия, първата група, за която се сещаме автоматично е Sepultura”. Е, тя вече няма да е единствена – името Nervosa” определено ще бъде запомнено от всички, които успяха да чуят и видят бразилките на живо.

Малко след 21:30 ч. прозвуча интрото на едноименното парче от новия албум на “Destruction” – “Under Attack”. Експлозивната 6-минутна композиция сложи началото на 80-минутното страхотно представяне на Шмиър, Сифрингер и полския ударник Ваавер. Да, Лудият касапин се завърна и то по какъв начин!

В концерта на “Destruction” присъстваха още песни от новия албум (“Dethroned”), но българската публика се наслади предимно на метални химни от старата и по-новата история на групата. Запалените фенове на бандата знаят, че вокалистът Шмиър не бе част от “Destruction” в продължение на цели 10 години – в периода от 1989 до 1999 г. Тогава китаристът Майк Сифрингер бе този, който успя да съхрани духа на бандата, докато тя премине през сложното си прераждане”.

Култовите DestructionИ още малко история: “Destruction” се създават през 1982 г. и се смятат за една от трите най-големи банди на германския траш метъл, заедно с “Kreator” и “Sodom”.  Неслучайно за групите казват, че са Светата Троица на траша в Германия. Оригиналното име на групата е Knight of Demon, което през 1984 г. е променено на “Destruction”. Албумът “Under Attack” е 14-ти в дискографията на траш ветераните, които гостуваха в столичния клуб Mixtape5 на 35-тата годишнина от сформирането си.

В мразовитата вечер на 1 февруари пред сцената на Mixtape5 вреше и кипеше, и причината за това бе яростна тевтонска инвазия. “Destruction” изстрелваха шрапнел след шрапнел – “Curse the Gods”, “Nailed to the Cross”, “Mad Butcher”, “Total Desaster”, “Thrash Attack”, “Life without Sense”, "Invincible Force". Перфектният саунд и преминаващият в писък глас на Шмиър водеха шоуто към логичната му кулминация – парчето “Black Death” от абсолютната класика “Infernal Overkill” (1985), което “Destruction” за първи път изпълниха на българска земя за всичките си гостувания до момента. Последва и забавната част – Шмиър поздрави своите американски приятели с Fuck the USA”, кавър на The Exploited”. Мощен рев на верижен трион предизвести “The Butcher Strikes Back”, а бисовете “Thrash tillDeath” и “Bestial Invasion” омаломощиха феновете в адски съркълпит.

Какво можем да си пожелаем след концерта на “Destruction” – може би следващо гостуване на Шмиър и компания този път като част от Светата Троица! Щастливците, посетили фестивала в Каварна през 2010 г., имаха възможност да се насладят именно на това – тогава  “Destruction”, “Kreator” и “Sodom” свириха заедно на една сцена. В началото на 2017 г. и трите групи могат да се похвалят с чисто нови и много силни студийни албуми за представяне, така че да видим подобен реюниън май не звучи толкова невероятно!


прочитания: 1418

Stratovarius 02 Firma Bg

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info