We Rock
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Киномания
Декор
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Коя е любимата ви творба на Стивън Кинг?

Тъмната кула
То
Гробище за домашни любимци
Сиянието
Куджо
Мъртвата зона
Кери
Кристин
Зеленият път
Мъглата
Изкуплението Шоушенк
Играта на Джералд

 
   Резултати

ВРЕМЕТО

ВАЛУТИ
Дони Макаслин, Джейсън Моран и Джошуа Редман на "Пловдив Джаз Фест 2017"
 
02 Сеп, 2017
Дони Макаслин, Джейсън Моран и Джошуа Редман на "Пловдив Джаз Фест 2017"Два от проектите, които публиката ще чуе тази година, са създадени специално за фестивала. Пловдив Джаз Фест 2017 ще посрещне и трима от най-влиятелните артисти на световната джаз сцена в момента.

  На снимката: Джошуа Редман
 
  Тази година "Пловдив Джаз Фест" ще се проведе между 1 и 4 ноември в Дом на културата "Борис Христов". Събитието ще посрещне трима от най-влиятелните артисти на световната джаз сцена в момента – Джейсън Моран, Дони Макаслин и Джошуа Редман. Фестивалът ще продължи да отстоява добрия вкус и да утвърждава Пловдив като център на джаза, в който публиката може да чуе и види най-актуалните и прогресивни изпълнители. Зад "Пловдив Джаз Фест" стои певицата Мирослава Кацарова, която организира събитието посредством своята компания "Блу Ем", с подкрепата и в партньорство с Общинска фондация "Пловдив 2019".

  Джейсън МоранПианистът и композитор Джейсън Моран ще открие "Пловдив Джаз Фест 2017" на 1 ноември. Той ще представи проекта си, посветен на Телониъс Монк – "In My Mind: Monk". Тази година се навършват 100 години от рождението на големия джаз пианист. От 2011 г. Моран е артистичен директор на джаз програмата в един от най-големите културни центрове в САЩ - John F. Kennedy Center for the Performing Arts във Вашингтон, а редом с това концертира по цял свят, изнася лекции и се включва в различни колаборации със свои колеги. За проекта, почитащ Монк, Джейсън Моран споделя, че е много личен, тъй като признава, че Телониъс Монк е причината той да свири на пиано и да продължава да го прави.

  Саксофонистът Дони Макаслин стои зад създаването на последния албум на Дейвид Бауи "Blackstar". Албумът спечели 5 награди "Грами" в началото на тази година. В Пловдив Дони ще представи най-новия си проект "Beyond Now", посветен на Бауи, тъй като двамата са били много близки в последните години от живота на гениалния музикант. С Макаслин в България идват и музикантите от квартета му, записал "Blackstar". Концертът им ще се случи на 2 ноември.

  Джошуа Редман пристига за "Пловдив Джаз Фест" с триото си. В последните десетилетия известният саксофонист е работил с най-големите имена в джаза. С няколко номинации "Грами", участие в създаването на музиката към редица филми и най-висока оценка от критиката, както и от читателите на престижните издания Downbeat, Jazz Times и Rolling Stone Джошуа Редман е един от най-ярко изявените джаз артисти днес. Той ще закрие "Пловдив Джаз Фест" на 4 ноември.

  Дони МакаслинНа сцената на фестивала в Дома на културата "Борис Христов" ще бъдат представени и 4 големи български проекта, два от които са вдъхновени от джаз форума и ще бъдат създадени специално за предстоящото му издание.

  Единият проект, създаден по идея на "Пловдив Джаз Фест", е на обичаната Хилда Казасян, съвместно с JP3, и ще отбележи годишнината от рождението на Ела Фицджералд. Така с откриващата вечер на фестивала на 1 ноември ще бъде почетена паметта на двама от истинските законодатели в джаза, Телониъс Монк и Ела Фицджералд. Концертът на Хилда е озаглавен "С усмивка за Ела" и всички композиции, включени в програмата, ще бъдат аранжирани специално за него.

  На 2 и 3 ноември гостите на фестивала ще чуят последните проекти на Христо Йоцов (Jazz Cats) и Антони Дончев. Голямата изненада за публиката ще бъде продължението на идеята на "Пловдив Джаз Фест" за събирането на четирима вокалисти с различна история на една сцена. Този път проектът е "4 господа пеят джаз" и в него ще чуем заедно Орлин Павлов, Павел Терзийски, Свилен Ноев и Стефан Вълдобрев, които ще изпълнят любимите си джаз песни в специално създадени за случая аранжименти. С тях на сцената ще бъдат музикантите от Октет Пловдив. Концертът "4 господа пеят джаз" е на 3 ноември. Това е вторият голям проект в тазгодишното издание на "Пловдив Джаз Фест", който е иницииран и вдъхновен от фестивала.

  Билетите за "Пловдив Джаз Фест 2017" могат да бъдат закупени от касата на Главната улица в града, в мрежата на Eventim в цялата страна, както и в OMV, THE MALL, Книжарници Ориндж, Офис 1, Билетен център на НДК, Технополис, Български пощи.

  "Пловдив Джаз Фест" ще предложи на публиката и още съпътстващи събития и интересни срещи. И този ноември ще започне като джаз, а Пловдив ще бъде неговият дом…


прочитания: 343

We Rock 2 Firma Bg

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info