Wolf Path
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Киномания
Декор
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Кой е любимият ви филм с Шон Конъри?

Шотландски боец
Недосегаемите
Скалата
Индиана Джоунс и Последният кръстоносен поход
На лов за Червения октомври
всеки от "Бондианата"

 
   Резултати

ВРЕМЕТО
Konsultkantora_new
Джаз дамата Мира Кацарова представя "Summer in Paris"
 
02 Юли, 2018
Джаз дамата Мира Кацарова представя "Summer in Paris"Програмата включва песни от класическия репертоар на Едит Пиаф, Жак Брел, Жо Дасен, Мишел Льогран. Включени са и по-нови композиции като "La belle dame sans regrets" на Стинг.

  фотокредит: Павел Червенков
 
  През април Мира Кацарова представи последната си концертна програма "April in Paris", посветена на френската музика и култура. Тя е вдъхновена от фината душевност на шансона, от красивата и мелодична фонетика на френския език, от елегантната и заразяваща с любов към живота поетика на текстовете на песните. Програмата включва песни от класическия репертоар на Едит Пиаф, Жак Брел, Жо Дасен, Мишел Льогран. Включени са и по-нови композиции като "La belle dame sans regrets" на Стинг, а също и неочакваната песен "Je bois systématiquement", написана от френския писател и бохем Борис Виан. А прочутата инструментална творба "Oblivian" на Астор Пиацола е превърната в песенно произведение по текст на певицата и с речитатив на френски език - едно от любимите й стихотворения на Пол Верлен "Il pleure sur la ville".

  Своеобразен акцент в програмата е джаз пиесата "April in Paris", написана през 1932 година за бродуейски мюзикъл. Макар че е единствената тема, изпълнена на английски език, тя носи философията на цялата музикална програма, а тя е, че Париж е повече от град - той е състояние на духа, копнеж, който ни връхлита независимо къде се намираме, настроения отвъд географията. А на това мечтателно пътешествие може да ни поведе музиката.

  Мирослава Кацарова тръгва на лятно турнеПрез юли джаз дамата отново събира своето трио като е поканила струнен квартет от красиви и талантливи момичета, които подчертават дискретно класичността на аранжиментите. Те са направени от Мирослав Турийски, който неизменно свири на пиано редом с Мира, а до тях са още Веселин Веселинов-Еко и Христо Йоцов. Този път програмата носи красноречивото име "Summer in Paris" като перифраза на името на основната композиция. Всички те ще направят пет романтични концерта на сцени, които по традиция представят концертните програми на Мира Кацарова, а те всяка година са различни и тематични.

  Лятното турне започва от романтичния двор на джаз клуб "Мишел" в Созопол на 18 юли. Там ще се представи програмата в най-камерния състав на групата - джаз квартет. На 19 юли, заедно със струнния квартет, музикантите ще изнесат концерт под звездите в клуб "Ментол", на плажа във Варна. На 20 юли "Summer in Paris" ще се представи на красивата и достолепна открита сцена на Двореца в Балчик. В Пловдив концертът ще е приютен на сцената на Конюшните на царя в Стария град на 25 юли, а на 16 август – в двора на модерното градско пространство Сохо в София, което през лятото има средиземноморски дъх.

  Ето какво сподели Мира Кацарова в своята фейсбук страница по повод предстоящото й лятно турне:

  "Обичам да пея и, мисля си, точно заради това внимателно пристъпвам преди всеки период, наситен с концерти. Пеенето е свещенодействие. Макар и често да се забавлявам, да се усещам водена от ирационални състояния, подобни на полет или плуване към дълбокото, знам, че пеенето е и общуване, за което съм отговорна. Не искам да пея, ако няма какво да кажа, ако не чувствам благородния товар на всичко, което напоследък съм преживяла, открила, осмислила...

  Наближават летните ни концерти с френската ни програма. Перифраза на "April in Paris", която ще изпея, е "Summer in Paris"..."
прочитания: 1462

We Rock Paritet

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info