" />
We Rock
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Киномания
Декор
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Кой е любимият ви филм на режисьора Дейвид Линч?

Мълхоланд Драйв
Ерейзърхед
Диво сърце
Синьо кадифе
Дюн
Вътрешна империя
Туин Пийкс: Огън, следвай ме
Изгубената магистрала
Човекът слон

 
   Резултати

ВРЕМЕТО
Kantorakantora_new
“Пловдив Джаз Фест” 2018 дава среща на различни музи
 
05 Окт, 2018
“Пловдив Джаз Фест” 2018 дава среща на различни музиКлубни концерти, майсторски клас на Дина ДеРоуз, младежки конкурс и традиционно връчване на наградата за цялостен принос в джаза са част от богатата програма на тазгодишния "Пловдив Джаз Фест".

на снимката: Ян Гарбарек
 
  "Пловдив Джаз Фест" обяви съпътстващата си програма, която затвърждава тазгодишното издание на фестивала като истински калейдоскоп от изкуства. Сред планираните събития от 31 октомври до 3 ноември отново е превърналият се в традиция конкурс за млади изпълнители, както и литературна среща-разговор, майсторски клас по джаз пиано и вокал, и кинопрожекция.

  Елиане ЕлиасАмбициозната програма допълва големите концерти на Елиане Елиас, Теодосий Спасов и Влатко Стефановски, Дейв Холанд и Крис Потър, Ян Гарбарек и Трилок Гурту, които вече се радват на силен интерес от джаз любителите.
   
  Организатор на “Пловдив Джаз Фест” е Мира Кацарова и компанията й “Блу Ем”, с подкрепата и партньорството на Общинска фондация “Пловдив 2019”. Събитието е част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.
   
  Откриването на "Пловдив Джаз Фест" 2018 е на 31 октомври в Дом на културата “Борис Христов”. То ще бъде съчетано с изложбата  “Колекционерът-импровизатор”, която ще представи на публиката картини от колекцията на Николай Неделчев. След това в голямата зала на “Борис Христов” ще се състои концертът на Елиане Елиас, с участието на съпруга й Марк Джонсън. Същата вечер започват и клубните концерти на “Пловдив Джаз Фест”. На 31 октомври от 23:00 ч. в Bee Bop Cafе ни очаква Милен Кукошаров квартет, с участието на Михаил Иванов.
   
  Денят на будителите е особено подходящ за литературната среща-разговор “Светлата гравитация на думите” с Аксиния Михайлова, Инна Пелева, Любомир Канов и Александър Секулов. Дискусията ще се проведе на 1 ноември от 18:00 ч. в клуб “Петното” и неин модератор ще бъде Ина Иванова. От 20:00 ч. в Дома на културата “Борис Христов” ще има два концерта – първият е на Дина ДеРоуз, а след нея на сцената ще се качат Теодосий Спасов и Влатко Стефановски. Късният концерт в Bee Bop Cafе ще бъде на Христо Йоцов и Jazz Cats.
   
  Влатко СтефановскиНа 2 ноември млади джаз музиканти и певци ще се срещнат с Дина ДеРоуз, която ще проведе майсторски клас по джаз пиано и вокал. ДеРоуз е част от състава преподаватели на едни от най-престижните училища в света, сред които Manhattan School of Music, NYU, The New School, Long Island University и др. Участието й във фестивала се осъществява в партньорство с Groove Atelier, по чиято покана Дина ДеРоуз пристига в България. От 20:00 ч. в Дома на културата “Борис Христов” ще започнат двата големи концерта от основната програма. Първият е концерт-бенефис, в чест на легендарната джаз формация “Бели, зелени, червени”, която тази година ще получи Наградата на “Пловдив Джаз Фест” за цялостен принос в джаза. Този път наградата ще бъде връчена посмъртно и на един от най-значимите български джаз пианисти, Румен Тосков-Рупето, който през 2018 г. щеше да навърши 50 години. След награждаването и концерта-бенефис на "Бели, зелени, червени", на сцената ще се качи Дейв Холанд със своя квартет, в който участва и Крис Потър. Името на Дейв Холанд заема солидно място в историята на джаза. Започвайки кариерата си от квартета на Майлс Дейвис, в последните 50 години той е свирил с почти всички големи имена и е учител и вдъхновител на мнозина.  В късния концерт на 2 ноември в Bee Bop Cafe ще чуем “Октет Пловдив”.
   
  На 3 ноември от 14:00 ч. в клуб “Фарго” ще се състои лектория на Елица Матеева и прожекция на филма “Орландо”. Финалът на Младежкия конкурс на “Пловдив Джаз Фест” е с концерт в Bee Bop Cafe, с начален час 16:00 ч. Последният голям концерт е на Ян Гарбарек - човекът, променил концепцията за свирене в джаза. В квартета му участва големият индийски перкусионист Трилок Гурту. Късното събитие в програмата на фестивала е представянето на дебютния албум на младия пианист Иван Гърбачев – от 23:00 ч. в Bee Bop Cafe.
 
  “През годините за мен джазът придоби смисъла на екзистенциална метафора – той се превърна в гласа на добрия вкус във всичките му проявления: за музика, за изкуство, за държание, за език, но и за нравственост”, казва Мира Кацарова.

  И тази година “Пловдив Джаз Фест” събира в едно вдъхновението и мечтите на творци от различни точки на планетата, представители на различни поколения и различни изкуства. Очакваме ви в Пловдив, начало - 31 октомври.

Пълен календар на събитията на “Пловдив Джаз Фест” 2018:

Теодосий Спасов31 октомври, Дом на културата “Борис Христов” –  Четвъртото издание на “Пловдив Джаз Фест” ще бъде открито с изложбата “Колекционерът-импровизатор”, с картини от колекцията на Николай Неделчев;

20:00, Дом на културата “Борис Христов” – “Вечер с Елиане Елиас”, концерт на бразилската певица и пианистка, с участието на Марк Джонсън;

23:00, Bee Bop Cafe - Милен Кукошаров квартет, с участието на Михаил Иванов - Мишо (контрабас).

-----------------------------------------------------------------------
1 ноември, 18:00, клуб “Петното” – “Светлата гравитация на думите” - среща-разговор с Аксиния Михайлова, Инна Пелева, Любомир Канов и Александър Секулов, модератор – Ина Иванова;

20:00, Дом на културата “Борис Христов”:

-    Концерт на Дина ДеРоуз (САЩ и България);

-    Концерт на Теодосий Спасов и Влатко Стефановски.

23:00, Bee Bop Cafe - Христо Йоцов & Jazz Cats.

-----------------------------------------------------------------------
Дейв Холанд2 ноември, Дом на културата “Борис Христов” -
Отворени врати: Майсторски клас по джаз пиано & вокал с Дина ДеРоуз;

20:00, Дом на културата “Борис Христов”:

- Концерт-бенефис в чест на Бели, зелени, червени от техни ученици и студенти;

- Концерт на Дейв Холанд квартет, с участието на Крис Потър.

23:00, Bee Bop Cafe“Октет Пловдив”.

-----------------------------------------------------------------------
3 ноември, 14:00, клуб “Фарго”
“Орландо” – Сали Потър в градината на минимализма: лектория с прожекция на филма “Орландо”;

16:00, Bee Bop Cafe Младежки конкурс на “Пловдив Джаз Фест”, концерт на финалистите;

20:00, Дом на културата “Борис Христов”концерт на Ян Гарбарек, със специалното участие на Трилок Гурту;

23:00, Bee Bop Cafe - представяне на дебютния албум на Иван Гърбачев.


  Билети за големите концерти в залата на Дома на културата “Борис Христов” могат да бъдат закупени в мрежата на Eventim. Освен онлайн, те са достъпни и на касата на Главната улица в Пловдив, както и в OMV, THE MALL, Книжарници Ориндж, Офис 1, Билетен център на НДК, Технополис, Български пощи.

  Билетите за клубните концерти се закупуват на място в Bee Bop Cafe преди началото на всяко събитие.

  Достъпът до литературната среща-дискусия, изложбата, прожекцията на филма “Орландо”, както и до концерта на финалистите в Младежкия конкурс на фестивала, е свободен.


прочитания: 1433

We Rock 2 AgroPlovdiv

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info