Geoff_Tate_Eventim
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Декор
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Концертът в България на коя група очаквате с най-голям интерес това лято?

Megadeth
KoЯn
Bruce Dickinson
Judas Priest
Testament
Five Finger Death Punch
Accept
Mr. Big
Yngwie Malmsteen
Bring Me the Horizon
Corey Taylor
HammerFall

 
   Резултати

Glenn-Hughes-Eventim-verticalGlenn-Hughes-Bilet-vertical
Открива се VI-ият Международен филмов фестивал за наследство
 
16 Май, 2013
Открива се VI-ият Международен филмов фестивал за наследствоВ конкурсната програма на фестивала ще се състезават ленти от САЩ, Италия, Унгария, Испания, Полша, Македония и България. Категориите са “Изкуство”, “Археология” и “Традиции”.

ИЗТЕГЛЕТЕ ЕЛЕКТРОННИЯ ВЕСТНИК НА ФЕСТИВАЛА

           Кино в библиотеката се превръща в традиция. Дните на наследството – филми и културни събития, намират класическото единство за Място, Време, Действие и... Език, за да съхраним и да представяме текущата ни памет и креативност в съвременната култура, чрез документалното, научното и научно-популярното кино, важна част от наследството ни. Дано се впишем в културния календар на библиотеката, център на променяща се социална среда на гражданите и достъпът им до модерните културни продукти. Поздравления и благодарности към нашите домакини, както и към Американския център, който ни осигурява внимание и съпричастие. Нека заедно въздействаме за положителни обществени емоции!

Големият испански режисьор Луис БунюелВ дните от 17 до 23 май тази година Американският център на Столична библиотека (пл. “Славейков” 4) ще приюти VI-ия Международен филмов фестивал за наследство. В конкурсната програма на фестивала ще се състезават ленти от  САЩ, Италия, Унгария, Испания, Полша, Македония и България. Категориите, в които филмите ще бъдат показвани са “Изкуство”, “Археология” и “Традиции”. Всички чужди филми са селектирани от културните институти и фестивали на страните-участнички.

В кинофеста ще участват филмите “Мир за всички” (Македония), “Свещената планина” (България), “Спасеният град” (България), “Последният сценарий” (Испания), “Кино като теб, в страна като тази” (Испания), “Атапуерка: открития за еволюцията на човека” (Испания), “Зов за свобода” (Полша) и мн.др.

Откриването на VI-ия Международен филмов фестивал за наследство ще бъде на 17 май (петък) от 18:00 ч. Конкурсната програма на форума ще се проведе на 18,19,20 и 22 май (събота, неделя, понеделник, сряда). Дневните прожекции ще бъдат: от 11:00 ч. до 13:00 ч.;от 14:00 ч. до 16 ч.; от 16:15 ч. до 18:00 ч. Ще има и вечерна прожекция от 18:15 ч. Победителите ще бъдат наградени и фестивалът ще бъде закрит на 23 май (четвъртък) от 18:00 ч. 
прочитания: 3709

SMF-Eventim_03

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info