We Rock
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Декор
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Коя е любимата ви фентъзи поредица?

Властелинът на пръстените
Тъмната кула
Землемория
Песен за огън и лед
Вещерът
Конан Варварина

 
   Резултати

ВРЕМЕТО

ВАЛУТИ
Konsultkantora_new
"Страници от вечния летопис на Пловдив" на престижен кинофорум в Белград
 
21 Мар, 2018
"Страници от вечния летопис на Пловдив" на престижен кинофорум в БелградКолко ли пъти е била разрушавана знаменитата Пловдивска крепост? Този отговор търси филмът на Йордан Детев - "Страници от вечния летопис на Пловдив", разхождайки се из историята на най-стария жив град в Европа.

  "Всяка стъпка в пловдивската крепост отеква в една дълбока древност, за която тук, на място, не останаха много белези.

  Колко ли пъти е била разрушавана Пловдивската крепост?

  По наранената й снага могат да бъдат проследени всички световни събития. Многократно градът бил сриван из основи, но пак възкръсвал от пепелищата. Много съвременици на Пулпудева като Троя, Микена и още ред архаични и антични градове са отдавна скъпи покойници..."


  19-и Международен филмов фестивал в БелградКолко ли пъти е била разрушавана Пловдивската крепост? Този отговор търси филмът на Йордан Детев "Страници от вечния летопис на Пловдив", разхождайки се из историята на най-стария жив град в Европа.

  Лентата е включена в официалната селекция на 19-ия Международен филмов фестивал в Белград, който стартира на 22 март. "Страници от вечния летопис на Пловдив" ще бъде творбата, която ще закрие кинофорума в сръбската столица на 29 март.

  Първата премиера на филма на Йордан Детев е във вече далечната 2005 г. В контекста на факта, че Пловдив ще бъде Европейска столица на културата през 2019 г. филммейкърът е подтикнат да направи осъвременена версия на творбата си за историята и духа на Пловдив.

  Поканата за участие на документалната лента на Йордан Детев във фестивала идва лично от директора на Народния музей в Белград Ивана Минич.

  На кинофорума участват още филми от Китай, Германия, Гърция, Италия, Иран, Русия, Испания и др. Пълната програма на 19-ия Международен филмов фестивал в Белград можете да разгледате на следния линк.


прочитания: 953

We Rock 2 AgroPlovdiv

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info