We Rock
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Декор
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Коя група искате да гледате на Hills of Rock 2019?

Metallica
Megadeth
Rammstein
Anthrax
W.A.S.P.
Manowar
Blind Guardian
Accept
Slipknot
Godsmack
Machine Head
Exodus

 
   Резултати

ВРЕМЕТО

ВАЛУТИ
Colibrikantora_new
"Страници от вечния летопис на Пловдив" на престижен кинофорум в Белград
 
21 Мар, 2018
"Страници от вечния летопис на Пловдив" на престижен кинофорум в БелградКолко ли пъти е била разрушавана знаменитата Пловдивска крепост? Този отговор търси филмът на Йордан Детев - "Страници от вечния летопис на Пловдив", разхождайки се из историята на най-стария жив град в Европа.

  "Всяка стъпка в пловдивската крепост отеква в една дълбока древност, за която тук, на място, не останаха много белези.

  Колко ли пъти е била разрушавана Пловдивската крепост?

  По наранената й снага могат да бъдат проследени всички световни събития. Многократно градът бил сриван из основи, но пак възкръсвал от пепелищата. Много съвременици на Пулпудева като Троя, Микена и още ред архаични и антични градове са отдавна скъпи покойници..."


  19-и Международен филмов фестивал в БелградКолко ли пъти е била разрушавана Пловдивската крепост? Този отговор търси филмът на Йордан Детев "Страници от вечния летопис на Пловдив", разхождайки се из историята на най-стария жив град в Европа.

  Лентата е включена в официалната селекция на 19-ия Международен филмов фестивал в Белград, който стартира на 22 март. "Страници от вечния летопис на Пловдив" ще бъде творбата, която ще закрие кинофорума в сръбската столица на 29 март.

  Първата премиера на филма на Йордан Детев е във вече далечната 2005 г. В контекста на факта, че Пловдив ще бъде Европейска столица на културата през 2019 г. филммейкърът е подтикнат да направи осъвременена версия на творбата си за историята и духа на Пловдив.

  Поканата за участие на документалната лента на Йордан Детев във фестивала идва лично от директора на Народния музей в Белград Ивана Минич.

  На кинофорума участват още филми от Китай, Германия, Гърция, Италия, Иран, Русия, Испания и др. Пълната програма на 19-ия Международен филмов фестивал в Белград можете да разгледате на следния линк.


прочитания: 768

Uriah_Heep_02 AgroPlovdiv

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info