Wolf Path
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Кой е любимият ви филм с Шон Конъри?

Шотландски боец
Недосегаемите
Скалата
Индиана Джоунс и Последният кръстоносен поход
На лов за Червения октомври
всеки от "Бондианата"

 
   Резултати

ВРЕМЕТО
Konsultkantora_new
Пиесата “Грозният” въвежда в света на консуматорското общество
 
30 Яну, 2010
Пиесата “Грозният” въвежда в света на консуматорското общество“Грозният” е забавен и остроумен текст, който на пръв поглед ни въвежда в странната ситуация, в която Лете (Росен Белов) разбира, че не се е намерил човек, който да му каже, че е грозен, ужасно грозен...

            източник: театър "София"

Eдинствено на 13 февруари можете да разберете защо актрисата Невена Калудова и актьорът Михаил Милчев са номинирани за “Икар 2010” за поддържащи роли в представлението “Грозният”. Лавинообразният интерес към историята за най-грозния мъж и, разбира се, участието на най-красивите актьори на театър “София” доведоха до пълното изчерпване на билетите за месец януари.

Грозният - кошмарна комедия, която през смеха ни показва разкривеното лице на съвременното обществоЗа първи път в България в театър “София” се поставя пиесата “Грозният” от Мариус фон Майенбург, написана през 2003 г. от 31-годишния немски драматург. Автор на много пиеси, Мариус фон Майенбург е носител на наградите “Клайст” и на франкфуртското сдружение на писателите. Работи като драматург в нашумелия берлински експериментален театър “Ди Бараке”, а от 1999 г. е драматург в театър “Шаубюне”.

“Грозният” е изключително остроумен текст, който на пръв поглед ни въвежда в странната ситуация, в която Лете (Росен Белов) разбира, че не се е намерил човек, който да му каже, че е грозен, ужасно грозен. Лете се подлага на пластична операция, защото и жена му (Невена Калудова) не го гледа... в очите. Новото лице, превърнало се в шедьовъра на пластичния хирург (Михаил Милчев),  се оказва изключително печелившо, но само за кратко, защото целият град започва да “носи” лицето на Лете...

Представлението има две номинации за награда Икар 2010В привидно хладната графична сценография на “Грозният” режисурата на Василена Радева елегантно ни въвежда в света на консуматорското общество. Лицето на Лете се оказва завършеният етикет на принудата да сме непременно красиви, успели, еднакви и заменяеми. Как завършва всичко това? Докъде стигат възможностите ни и каква е цената на компромисите, които можем да си позволим? И да не забравяме – представлението “Грозният” всъщност е една кошмарна комедия, която през смеха ни показва разкривеното лице на съвременното общество.

Представлението “Грозният” е номинирано в две категории “Икар 2010”: за поддържаща мъжка роля на Михаил Милчев в ролята на хирурга и Шефлер, и за поддържаща женска роля на Невена Калудова в ролята на съпругата на “грозния” Лете – Фани.

прочитания: 3811

We Rock Paritet

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info