Wolf Path
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Кой е любимият ви филм с Шон Конъри?

Шотландски боец
Недосегаемите
Скалата
Индиана Джоунс и Последният кръстоносен поход
На лов за Червения октомври
всеки от "Бондианата"

 
   Резултати

ВРЕМЕТО
Kantorakantora_new
Трето заглавие на Мартин Макдона в афиша на Модерен Театър
 
01 Мар, 2010
Трето заглавие на Мартин Макдона в афиша на Модерен ТеатърПиесата на Мартин Макдона - Лейтенантът от Инишмор, е отхвърлена от серия театри в Англия през 1995 г. с аргумент, че би могла да се окаже заплаха за мирния процес в Северна Ирландия.

В края на февруари 2009 г. в Модерен Театър започнаха репетициите на култовата пиеса "Лейтенантът от Инишмор" на все по-популярния в България ирландски драматург Мартин Макдона.

Ирландският драматург Мартин МакдонаРежисьор е артистичният директор на театъра Ивайло Христов, а в пиесата ще видим актьорите на Модерен Театър - Явор Бахаров, Милко Йовчев, Стефан Спасов, Маргита Гошева, Иван Бърнев, Благой Бойчев, Ованес Торосян и специалното участие на Владимир Пенев. Премиерата е планирана за средата на април.

Това е третото заглавие на ирландския драматург, което влиза в репертоара на най-младия софийски театър  след  "Самотният запад" (реж. Людмил Тодоров, с участието на Асен Блатечки, Явор Бахаров, Иван Радоев и Радина Кърджилова) и "Пухеният" (реж. Стайко Мурджев, с участието на Благой Бойчев, Явор Бахаров, Ивайло Драгиев, Ованес Торосян, Милко Йовчев, Мира Бояджиева и Радина Кърджилова). Постановката "Пухеният" е номинирана за ИКАР и на 18 март ще е премиерата й за сцената на "Върбица" 12.

Пиесата  "Лейтенантът от Инишмор” е отхвърлена от серия театри в Англия през 1995 г. с аргумент, че би могла да се окаже заплаха за мирния процес в Северна Ирландия. За първи път тя се поставя от Кралския Шекспиров театър в Стратфорд през април 2001 г.

Мартин Макдона (род. 1970) е новата звезда и съвременното enfant terrible на англоезичния театър.
прочитания: 3615

We Rock 2 Paritet

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info