We Rock
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Кой е любимият ви филм на режисьора Дейвид Линч?

Мълхоланд Драйв
Ерейзърхед
Диво сърце
Синьо кадифе
Дюн
Вътрешна империя
Туин Пийкс: Огън, следвай ме
Изгубената магистрала
Човекът слон

 
   Резултати

ВРЕМЕТО

ВАЛУТИ
Konsultkantora_new
Дисекция на обществото с едно изящно движение в “Да играеш жертвата”
 
05 Мар, 2010
Дисекция на обществото с едно изящно движение в “Да играеш жертвата”“Да играеш жертвата” е дебют на петима абсолвенти завършили НАТФИЗ през 2009 г. Пиесата ще се играе на сцената на Модерен Театър на 9, 17 и 30 март. “Да играеш жертвата” е дело на руските драматурзи братя Преснякови.


Модерен Театър представя:

“Да играеш жертвата”
от Братя Преснякови
Превод  от руски – Майя и Жейна Праматарови

Адаптация и режисура: Ивайло Христов
Сценография и костюми: Иосиф Божилов
Музика: Петя Диманова

Фабулният ход с героя, който печели пари от следствените експерименти в милицията, изобрязавайки пред видеокамера жертвата на престъплението, е гениален според световните критициСветовноизвестната пиеса “Да играеш жертвата” на руските драматурзи братя Преснякови има множество реализации след дебюта си в Лондонския “Роял Корт” (копродукция с театър  “Told by Idiot”, режисьор Ричард Уилсън) и премиерата на фестивала в Единбург. Едни от най-значимите постановки са в  МХТ, където режисьор е Кирил Серебренников, (спектакъл, който се играе от 2004 г. и до днес), в театър “Балтийски дом” в Петербург, в театъра на Оскарас Коршуновас в Литва.

Фабулният ход с героя, който печели пари от следствените експерименти в милицията, изобрязавайки пред видеокамера жертвата на престъплението, е гениален според световните критици. Да направиш дисекция на обществото с едно изящно движение, отваряйки сякаш  консервна кутия, в която е събран целият свят е действително находка. Според сюжетния ход като пъзел от следствени “експерименти”, видяни през обектива на милиционерската видеокамера “душата на видиотеното човечество става уязвима”. Хората в момент на екзалтация падат от прозорците, тровят се един друг със сурово японско суши, удавят  любимите си в спортни басейни. Хората са откачили.

Импотентното време превръща трагедията във фарс.

Представленията ще се играят на сцената на Модерен Театър на 9, 17 и 30 мартГлавният герой Валя – онзи, за когото да “играе жертвите” е професия, е раздвоен между личния си и професионален живот. Впоследствие раздвоеността изчезва и личният живот става основа за следствен експеримент. Друг е въпросът, че частният живот на Валя е подчертано литературен и даже, може да ви се стори, че това е поредната версия на Шекспировия “Хамлет” или на  Чеховата “Вишнева градина”...

Спектакълът “Да играеш жертвата” е професионален дебют на петима  абсолвенти завършили НАТФИЗ през 2009 г. Представленията ще се играят на сцената на Модерен Театър на 9, 17 и 30 март.

В “Да играеш жертвата” участват: Ованес Торосян, Иван Бърнев, Искра Ангелова, Иван Радоев, Явор Бахаров, Ивайло Христов, Тодор Близнаков, Стефания Колева, Кристина Янева, Стефан Спасов, Ирини Жамбонас, Маргита Гошева, Анастасия Лютова, Илиана Лазарова, Ивайло Драгиев, Милко Йовчев, Благой Бойчев.

прочитания: 2828

We Rock 2 AgroPlovdiv

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info