We Rock
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Кой е любимият ви филм на режисьора Дейвид Линч?

Мълхоланд Драйв
Ерейзърхед
Диво сърце
Синьо кадифе
Дюн
Вътрешна империя
Туин Пийкс: Огън, следвай ме
Изгубената магистрала
Човекът слон

 
   Резултати

ВРЕМЕТО

ВАЛУТИ
Colibrikantora_new
Отцеубийството е дребно престъпление в черната комедия “Самотният запад”
 
07 Апр, 2010
Отцеубийството е дребно престъпление в черната комедия “Самотният запад”Все още младият ирландски драматург Мартин Макдона е скандален не само в живота, но и в пиесите си. Няма друг писател, който може да разкаже една съвременна християнска притча с хумора на Тарантино.

Модерен Театър представя:
“Самотният запад”
черна комедия от Мартин Макдона


Постановка Людмил Тодоров
Сценография: Венелин Шурелов 
Костюми: Ивелина Минева

В “Самотният запад” участват: Асен Блатечки (Колмън Конър), Иван Радоев (отец  Уелш), Явор Бахаров (Валийн Конър), Радина Кърджилова (Гърлийн).

Асен Блатечки в ролята на Колмън КонърВсе още младият световноизвестен ирландски драматург Мартин Макдона е нестандартен и скандален не само в живота, но и в пиесите си. Няма друг писател, който може да разкаже една съвременна християнска притча с черния хумор и средствата на Тарантино. Главните герои на "Самотният запад" са двама братя - непредвидими, не...морални, диви, смешни и напълно достоверни. За тях едно отцеубийство е по-малко престъпление, отколкото убийството на някое куче. А любимите им вещи – по-ценни от собствения им живот. Двамата живеят, за да се мразят. В техния объркан свят на почти пълни психопати се намесва един по-луд дори от тях католически свещеник, който успява да докосне и трогне тези закоравели души. И става чудо – в края на пиесата, за първи път в живота си, двамата братя сядат на по бира.

Постановката “Самотният запад” ще се играе на сцената на Модерен Театър на 22 април от 19:00 часа.

Черната комедия на Мартин Макдона ще се играе на сцената на Модерен Театър на 22 април от 19:00 часаЗа Мартин Макдона изразът “свой сред чужди, чужд сред свои” би бил съвсем на място. Ирландец по произход, той е роден в Лондон на 26 март 1970 г. в семейството на емигранти. Едва ли ирландският произход обаче може да обясни защо двамата братя Макдона, оставени на самоотглеждане, решават да станат писатели. На 16 години Мартин зарязва училището, засяда за няколко години пред телевизора с чипс и кола и живее от социални помощи. Като свои учители признава Мартин Скорсезе, Дейвид Линч и Куентин Тарантино, но не и Шекспир. Като взима пример от по-големия си брат Джон Майкъл, Мартин започва да пише сценарии и радиопиеси. За безработен “безделник” Макдона се оказва изключително трудолюбив, залягайки по цял ден върху писането, систематично изпращайки произведенията си във всевъзможни редакции и колекционирайки откази. Само два от сценариите му биват одобрени, уви, в Австралия…

Неочаквано славата се стоварва върху Мартин Макдона през 1996 г. със стремителния успех на написана за осем дни “Кралицата на красотата от Лаийнан” (играна у нас под заглавието “Бившата мис на малкия град”). Следват многобройни награди, сред които “Тони” и “Лорънс Оливие”, постановки по целия свят, в това число на Бродуей. В Лондон едновременно поставят четири пиеси на Макдона – театрален прецедент, който се е случил преди това единствено на Шекспир! Пиесите на Макдона са пропити с черен хумор. Те са построени на принципа на киномонтажа, стегнати като структура, а фабулата е изпълнена с поврати – измамни надежди и жестоки развръзки, държащи в напрежение. В тях текат реки от кръв, гърми саркастичен смях и се леят скрито сълзи, предизвикани от човешката жестокост.

Макдона признава, че въобще не обича театъра и въпреки че вече се числи към щатните драматурзи на Националния Кралски Театър, неговата Голяма любов си остава киното. Първият му филм “Револвер” (“Six Shooter”), на който е сценарист и режисьор, е направен за скромните 200 000 долара и печели “Оскар” за най-добър късометражен филм през 2006 г. Този успех води до заснемането през 2007 на “В Брюж” с Колин Фарел, Брендън Глийсън и Ралф Файнс в главните роли. Филмът е с 3 номинации “Златен глобус”, има 7 номинации на Британските филмови награди и донася на Мартин Макдона наградата за най-добър сценарий.

прочитания: 3429

We Rock 2 AgroPlovdiv

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info