We Rock
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Кой е любимият ви филм на режисьора Дейвид Линч?

Мълхоланд Драйв
Ерейзърхед
Диво сърце
Синьо кадифе
Дюн
Вътрешна империя
Туин Пийкс: Огън, следвай ме
Изгубената магистрала
Човекът слон

 
   Резултати

ВРЕМЕТО

ВАЛУТИ
Konsultkantora_new
Режисьорите на “Паякът” ще се качат на сцената на театър "Сфумато"
 
05 Юни, 2011
Режисьорите на “Паякът” ще се качат на сцената на театър "Сфумато"Да се качат на сцената заедно със своите герои за Йордан и Димитър е нарочно търсена провокация за самите тях и за актьорите. Експериментаторите са решили дори да го направят без репетиции.

В последното за този сезон представление на “Паякът” режисьорите Йордан Славейков и Димитър Димитров ще се изявят и като актьори в компанията на сиамските близнаци Пенко Господинов (Мартин) и Анастасия Лютова (Марта).

Постановката ще се играе на 10 юни от 19:00 часа на сцената на театър “Сфумато”. Десет процента от приходите от всички закупени билети за представления на “Паякът” екипът ще дари на Дом за деца и юноши с физически и умствени увреждания “Свети Панталеймон” в с. Видраре. А веднъж на театрален сезон на същия дом ще бъдат предоставяни сто процента от приходите на един цял спектакъл. 

Двамата автори поставят на фокус взаимоотношенията в двойка, които на пръв поглед изглеждат баналниДа се качат на сцената заедно със своите герои за Йордан и Димитър е нарочно търсена провокация за самите тях и за актьорите. Експериментаторите са решили дори да го направят без репетиции, така рискът и адреналинът са по-големи в стремежа да се запази целостта и ритъма на постановката. “Експериментът и риксът е част от творческата работа, ако един творец спре да поема рискове, спира да се развива”, споделят режисьорите и допълват: “А какво е алтер его на персонажите ще видят зрителите, които дойдат на 10 юни”.

“Паякът” е първият съвместен творчески проект на двамата млади режисьори, които освен това са и автори на текста. Пиесата получи номинация “Аскеер” в категорията “Нова българска драматургия”. Димитър е единственият практикуващ студент от класа на големия режисьор проф. Леон Даниел, а Йордан е единственият ученик на великия проф. Киркор Азарян. И двамата режисьори са преподаватели по актьорско майсторство в младежката организация  за независимо театрално и филмово изкуство МОНТФИЗ.

“Паякът” е протест срещу недостатъците в живота, ясен сигнал, че животът такъв какъвто е, не ни задоволява. Образът на паяка е метафора на неосъществените желания и копнежи, чиято паяжината води към тъмната страна на личността. Пиесата разглежда проблема за близостта и необходимостта от нея; и нейната невъзможност. Двамата автори поставят на фокус взаимоотношенията в двойка, които на пръв поглед изглеждат банални.

В “Паякът” брат и сестра, сиамски близанци, празнувайки рождения си ден, непосредствено преди операция по разделянето им, се впускат в тъмните лабиринти на неказани думи, забравени престъпления, неизживени любови и парадоксално различни желания за свобода...

Димитър Димитров е завършил “Режисура за драматичен театър” в НБУ в класа на проф. Леон Даниел. Специализирал е кинорежисура в американската академия New York Filmmaking Academy. Освен това е учил и “актьорско майсторство” отново в НБУ с ръководител Велко Кънев.

Йордан Славейков има магистърска степен по режисура от НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов”  с ръководител проф. Киркор Азарян. Специализира актьорско майсторство в Международната лятна школа на Александър Калягин в Москва. Режисьор е в Драматично-куклен театър – Враца. Бил е асистент-режисьор на Явор Гърдев в постановката “Крум” през 2006-та. Номиниран е за “Икар за дебют в режисурата” през 2007-ма за монодрамата “Оскар и розовата дама”  с участието на Йорданка Стефанова от Ерик Еманюел Шмит, поставена в ДТК Враца. Режисьор е и на спектакъла “Енигматични вариации” от Ерик Еманюел Шмит от 2008 г., с участието на Веселин Ранков и Пенко Господинов. Има участие в “Дзифт” на реж. Явор Гърдев и в “Love.Net” на реж. Илиян Джевелеков.

прочитания: 2365

We Rock 2 AgroPlovdiv

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info