We Rock
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Кой е любимият ви филм на режисьора Дейвид Линч?

Мълхоланд Драйв
Ерейзърхед
Диво сърце
Синьо кадифе
Дюн
Вътрешна империя
Туин Пийкс: Огън, следвай ме
Изгубената магистрала
Човекът слон

 
   Резултати

ВРЕМЕТО

ВАЛУТИ
Colibrikantora_new
Малък градски театър “Зад канала” представи “Златни мостове и секвоя”
 
15 Яну, 2012
Малък градски театър “Зад канала” представи “Златни мостове и секвоя”Златни мостове е мястото, на което се случват три истории, а Секвоя е една от героините. Тритете разказа привидно не са свързани. Но все пак има нещо общо между тях и това е, че те обрисуват съвремието.

Малък градски театър “Зад канала” добави нова българска постановка към репертоара си. На 13 януари пиесата “Златни мостове и секвоя” бе поставена за първи път пред публика. Златни мостове е мястото, на което се случват три истории, а Секвоя е една от героините. Трите разказа в постановката привидно не са свързани. Всеки от тях си има свое начало и финал. Но все пак има нещо общо между тях и това е, че те обрисуват съвремието. Трите истории са за хората, изгубени в прехода, и имат неочакван край. Това са част от героите на нашето време, с които не се гордеем. Привидната липса на смислова връзка между трите разказа поставя много въпроси, но в същото време историите показват на публиката, че това, което се случва на сцената е част от живота. Всяка история носи и усещането за добро и зло у хората.

Първата миниатюра среща лекар с негова любима от миналотоПървата миниатюра среща лекар с негова любима от миналото. След страшно много години съдбите им се преплитат. Като че ли и двамата не са щастливи и минават през труден етап, но искрата между тях отново прехвърча. Възможно ли е обаче да се възпламени отново една отдавна приключила любов, с доста променили се хора, всеки тръгнал по различен път ...

Втората пиеса е и тъжна, и смешна. Вероятно, защото в нея е намесен депутат от нашето време, който се натъква на Секвоя. Народният представител изпада в нелепи ситуации, но с тях лъсва и безхаберието му към неговите избраници.

В последния разказ главният герой е огледало в театъра. През всичките години прекарани в театъра огледалото вижда върховете и спадовете на актьорите, младостта и старостта и ги разказва в своя монолог. То не само вижда как отминават годините, но и невидимите белези, които те оставят върху обществото. Деформациите, които получаваме. Деформациите, които размиват границите между доброто и злото. Огледалото отразява и болките на българския театър, в който привидно всичко е наред.

Драматург на пиесата “Златни мостове и секвоя” е Константин Илиев. “Писането на пиеси е част от играта театър. Можеш да напишеш пиеса без мисълта, че възпитаваш, забавляваш или, не дай си боже, държиш огледало пред лицето на едно общество, което не иска да се гледа, защото не се харесва. Да кажем -  потребност”, казва авторът на текста.

Режисьор на постановката е Бина Харалампиева, а сценограф Петя Стойкова. Костюмите са дело на Петя Стойкова, а музиката е на Асен Аврамов. Постановката блесва и с великолепното изпълнение на актьорите Василена Атанасова, Светлана Янчева, Бойка Велкова, Владимир Пенев и Атанас Атанасов.

"Златни мостове и секвоя” може да се види на 21 януари, 27 януари, 11 февруари, 22 февруари, 29 февруари в Малък градски театър “Зад канала”. Началният част на представлението е 19:00 часа.прочитания: 2492

We Rock 2 AgroPlovdiv

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info