We Rock
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Кой е любимият ви филм на режисьора Дейвид Линч?

Мълхоланд Драйв
Ерейзърхед
Диво сърце
Синьо кадифе
Дюн
Вътрешна империя
Туин Пийкс: Огън, следвай ме
Изгубената магистрала
Човекът слон

 
   Резултати

ВРЕМЕТО

ВАЛУТИ
Kantorakantora_new
Българската пиеса “Очите на другите” ще бъде представена в Ню Йорк
 
15 Мар, 2012
Българската пиеса “Очите на другите” ще бъде представена в Ню ЙоркПиесата на Иван Димитров, която миналата година взе наградата за драматургия на “Нова Българска драма” ще бъде представена на фестивала “HotInk at the Lark” в Ню Йорк.

“Очите на другите” на Иван Димитров е една от десетте избрани от над 400 пиеси от цял свят.

Пиесата на Иван Димитров, която миналата година взе наградата за драматургия на Международния фестивал “Нова Българска драма”, Шумен, ще бъде представена в рамките на фестивала “HotInk at the Lark” в Ню Йорк.

Пиесата на Иван Димитров взе наградата за драматургия на Международния фестивал - Нова Българска драмаФестивалът представя нови пиеси пред бродуейска публика, а на минали издания са били представяни драматурзи като Дейвид Мамет, Мариус Фон Майербург, беларуският дисидент Николай Халезин и др. На миналогодишното издание участва наградената с “АСКЕЕР” за 2010 г. пиеса на Георги Господинов “Апокалипсисът идва в шест вечерта”.

Фестивалът ще се проведе в края на март в сърцето на Манхатън, където ще бъдат представени най-нови пиеси от Ирландия, Израел, Канада, Латвия, Сингапур, Кипър, Шотландия и България. Текстовете са репетирани от американски актьори и режисьори. Българската пиеса е преведена на английски от Анжела Родел, която освен като преводач е известна и с участието си в българския сериал “Седем часа разлика”.

Преди броени дни Иван Димитров издаде дебютната си стихосбирка “Поет на портрет”. Освен нея той е автор на сборника с разкази “Местни чужденци” и на романа “Животът като липсваща лъжица”, както и един от четиримата участници в нашумелия наскоро поетичен пърформанс 4Х4.

Програмата на фестивала можете да намерите на адрес:


прочитания: 2877

We Rock 2 AgroPlovdiv

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info