We Rock
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Кой е любимият ви филм на режисьора Дейвид Линч?

Мълхоланд Драйв
Ерейзърхед
Диво сърце
Синьо кадифе
Дюн
Вътрешна империя
Туин Пийкс: Огън, следвай ме
Изгубената магистрала
Човекът слон

 
   Резултати

ВРЕМЕТО

ВАЛУТИ
Colibrikantora_new
Сцената на Младежки театър “Николай Бинев” се превърна в летище
 
08 Ное, 2012
Сцената на Младежки театър “Николай Бинев” се превърна в летищеВсъщност от летището на театъра никой не излита и никой не каца. Причината е времето, което задържа всички пасажери на земята. Сняг прекратява полетите и чакащите се озовават в капана на летището.

               снимки: Симон Варсано

На 7 ноември сцената на Младежки театър “Николай Бинев” се превърна в летище и посрещна първите си пасажери. Звукът от излитащи самолети приканваше зрителите на новия спектакъл “Летище” още от фоайето на театъра. В голямата зала на театъра табло посочваше информация за излитащите и пристигащите самолети, а глас от озвучителната уредба приканваше пътниците да затегнат коланите. В 19:00 ч. всички пасажери бяха по местата си и се потопиха в летището на Владимир Люцканов, режисьор на постановката.

Хуморът и алкохолът са поднесени от забавния барман Абдел (Вежен Велчовски)
Всъщност от летището на театър “Николай Бинев” никой не излита и никой не каца. Причината е времето, което задържа всички пасажери на земята. Сняг прекратява полетите и чакащите се озовават в капана на летището. Животът обаче не спира и сред тълпата от пътници няколко човека изпадат в нелепи ситуации, други се сблъскват със стари познати, а трети просто се забавляват. През часовете на чакане няколко истории ни карат да се замислим дали пропиляваме живота си, изгубили ли сме истинската си любов и колко близки са ни близките. Дали трябва да споделяме всичко или е по-добре някои неща да бъдат спестени и има ли надежда за всеки от нас? Всичко това е подправено с младежки танци и алкохол, поднесен от забавния барман Абдел (Вежен Велчовски), служителката на летището Чери (Ангелина Славова) и Бренда (Лилия Гелева), организираща лотария за пътниците. Историите на другите герои Мартин (Атанас Атансов), Клара (Койна Русева) и Оливер (Стефан Мавордиев) са изпълнени с тъга. Образите на младата двойка Жана (Искра Донова) и Тони (Бойко Кръстанов), и на рускинята Олга (Елена Бърдарска) пък носят надежда за бъдещето. Естествено, летището не може и без стюардеси. Стюардесите Лена (Гергана Христова) и Аня (Ярослава Павлова) потапят разочарованието от живота си в голямо количество водка.

Историята на Мартин (Атанас Атансов) и Клара (Койна Русева) е изпълнена с тъга
Спектакълът “Летище” е по пиесата “Светулки” от Тена Щивичич. В трудната задача тя да бъде представена пред българските зрители на Влади Люцканов са помогнали Елена Иванова със сценографията и костюмите, “NICE FACTORY” с мултимедията, Татяна Соколова с хореографията и Русанка Ляпова с превода.

Тена Щивичич е родена през 1977 в Загреб, Хърватска. Завършила е драматичния отдел на Театралната академия там, а после и магистратура по писане за сценични изкуства в Goldsmiths College, Лондон. Пише пиесите си на родния си език и на английски. По-известни нейни текстове са: “Не можеш да избягаш от неделята”, “Пссссссст”, “Ние, двамата”, “Чупливо”, “Седем дни, седем нощи” и “Светулки”. Пиесите й са поставени в над 10 европейски страни, печелили са награди. Тена Щивичич живее със съпруга си актьора Дъглас Хеншал в Лондон.
прочитания: 2451

We Rock 2 AgroPlovdiv

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info