We Rock
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Кой е любимият ви филм на режисьора Дейвид Линч?

Мълхоланд Драйв
Ерейзърхед
Диво сърце
Синьо кадифе
Дюн
Вътрешна империя
Туин Пийкс: Огън, следвай ме
Изгубената магистрала
Човекът слон

 
   Резултати

ВРЕМЕТО

ВАЛУТИ
Kantorakantora_new
Оперетата “Малката кибритопродавачка” - коледен подарък от Столична община
 
01 Дек, 2012
Оперетата “Малката кибритопродавачка” - коледен подарък от Столична общинаДетските оперети не са акцент в програмите на музикалните театри за пореден сезон - факт, който провокира либретиста Венелин Методиев да напише Либрето по класическа детска приказка на Ханс Кристиан Андерсен.

“Малката кибритопродавачка” е най-новата класическа оперета за деца, която за първи път ще бъде представена на 12 декември от 19:00 ч., в зала “България” в София. Представлението е коледен подарък от Столична община за жителите и гостите на града. То се реализира в подкрепа за кандидатурата на София за Европейска столица на културата през 2019 г.

Детските оперети не са акцент в програмите на музикалните театри
Проектът “Малката кибритопродавачка” е дебют за композитора Румен Бояджиев-син, който е носител на Наградата “Филмов композитор на годината - 2009” и притежател на специална препоръка от сър Джон Уилямс. Събитието е и първата детска оперета, която екипът на Асоциация “Театър, опера и балет” поставя. В изпълнението на вълшебната приказка ще се включат едни от най-големите имена в оперното и оперетното ни изкуство: Добрина Икономова, Катерина Тупарова, Валентина Корчакова, Пеньо Пирозов, Александър Мутафчийски и Иван Панев. Диригент на представлението е Григор Паликаров.

Детските оперети не са акцент в програмите на музикалните театри за пореден сезон - факт, който провокира либретиста Венелин Методиев да напише Либрето по класическа детска приказка на Ханс Кристиан Андерсен. Умело е предаден и тъжният край на историята, с вмъкване на нов персонаж в познатия на всички сюжет, а смелата режисура на Диляна Хаджиянкова превръща класическата оперета в концерт-спектакъл, еднакво интересен за малките деца и за техните родители.

Спектакълът се осъществява в партньорство със Софийска филхармония и с ученици от училищата на територията на Район “Изгрев”. За коледното настроение ще се погрижи и Нестле България АД, поднасяйки сладки подаръци.
прочитания: 2341

We Rock 2 AgroPlovdiv

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info