We Rock
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Кой е любимият ви филм на режисьора Дейвид Линч?

Мълхоланд Драйв
Ерейзърхед
Диво сърце
Синьо кадифе
Дюн
Вътрешна империя
Туин Пийкс: Огън, следвай ме
Изгубената магистрала
Човекът слон

 
   Резултати

ВРЕМЕТО

ВАЛУТИ
Konsultkantora_new
Малък градски театър “Зад канала” представи “Когато дъждът спря да вали”
 
16 Яну, 2013
Малък градски театър “Зад канала” представи “Когато дъждът спря да вали”На 15 януари на сцената на Малък градски театър оживя пиесата от Андрю Бовел, станала събитие на сцените в Австралия, Ню Йорк и Лондон. Спектакъл, който те разтърсва. Сложен и дълбок.

Новата година започна с ново, различно представление за Малък градски театър “Зад канала”. На 15 януари на сцената на театъра оживя пиесата “Когато дъждът спря да вали” от Андрю Бовел. Това не е просто поредното заглавие в репертоара на Малък градски театър, а нещо ново за нашите ширини. Спектакъл, който те разтърсва. Сложен и дълбок текст. Сюжет, който те грабва от първия миг и колкото повече време минава, толкова повече потъваш в историята.

Квантовите връзки между хората и особено в семейството
Пиесата започва в бъдещето. Годината е 2039, мъж крещи сред апокалиптичен дъжд и… една риба пада от небето. Климатичният баланс необратимо е нарушен, сушата се превъръща в море, а хората, в една верига от причини и следствия не спират да се нараняват и изоставят. От месеци вали, няколко континента са под вода, земята загива, а с нея и човешките взаимоотношения. Малките прости неща, отдавна са забравени. Изкуплението се е позагубило. Гадни деца, гадни родители, нереални образи в нереален свят. Тайни, мълчание и ужасно време. Без любов и топлина. Или краят на света настъпва.

Постановката разглежда една съвременна тема. Квантовите връзки между хората и особено в семейството, и техният ефект върху планетата, в един свирепо сгъстен наратив. Кара ни да се замислим какви стопани сме на планетата и ни напомня, че апокалипсисът зависи от нас и от нашите решения.

Пиесата се е превърнала в събитие на сцените в Австралия, Ню Йорк и Лондон. Неслучайно австралийският драматург Андрю Бовел е отличен за “Когато дъждът спря да вали” през 2008 г. с престижните награди “Victorian Premier's Literary Award” и “Queensland Premier's Literary Awards”. Отличията продължават и през 2009 г., когато получава “Victorian Green Room Award”, “AWGIE - Stage Award” и “Sydney Theatre Award - Best New Australian Work”.

Годината е 2039, мъж крещи сред апокалиптичен дъжд
Спектакълът идва в България благодарение на една среща. На уъркшоп в Германия за развитие на филмови сценарии, по програмата МЕДИА на Европейската Комисия кинорежисьорът Зорница София Попганчева среща Андрю Бовел. Той и предлага да постави пиесата му в България. Текстът я грабва и така Зорница София прави своя дебют като театрален режисьор.

В ролите на героите от мрачното бъдеще се въплъщават Пенко Господинов, Иво Аръков, Илка Зафирова, Василена Атанасова, Ирини Жамбонас, Христина Караиванова и Петър Калчев. Калин Николов ни въздейства с музиката си, а Чавдар Гюзелев със сценография и костюми.

Представлението може да се види на 16 януари, 19 януари, 25 януари, 7 февруари и 28 февруари. Начален час 19:00.
прочитания: 2773

We Rock 2 AgroPlovdiv

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info