We Rock
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Кой е любимият ви филм на режисьора Дейвид Линч?

Мълхоланд Драйв
Ерейзърхед
Диво сърце
Синьо кадифе
Дюн
Вътрешна империя
Туин Пийкс: Огън, следвай ме
Изгубената магистрала
Човекът слон

 
   Резултати

ВРЕМЕТО

ВАЛУТИ
Konsultkantora_new
“Деца на света” от Стефан Цанев е най-новото заглавие на Младежки тетаър
 
19 Яну, 2013
“Деца на света” от Стефан Цанев е най-новото заглавие на Младежки тетаърНа 18 януари за първи път път най-новата пиеса на Стефан Цанев - “Деца на света” беше показана в Младежки театър. Тъжна комедия, разглеждаща разкъсващите се връзки между децата и родителите.

автор на снимките: Иван Дончев

Младежки театър “Николай Бинев” представи на 18 януари 2013 г. за първи път най-новата пиеса на Стефан Цанев “Деца на света”. Една тъжна комедия, разглеждаща разкъсващите се връзки между децата и родителите в нашето съвремие. Време, в което родителите патриотично стискат зъби, но продължават да се надяват да настъпят по-добри дни. Нашето българско време поднесено с лека ирония, но и с много тъга. “Деца на света” е една постановка, която напомня на всеки да не забравя родителите си.

Наблизо работещата жрица на любовта е единственият клиент
Историята се развива в крайпътно заведение на съкратен флейтист от държавната филхармония и преждевременно пенсионирана учителка. Съпругът и съпругата живеят самотно в очакване да мине някой клиент по разбития път. В очакване децата им, които са чужбина да ги посетят, за да ги видят. Годините минават, но нещата не се подобряват, а единствената им връзка със сина и дъщерята е виртуална. Единствената реална личност, която се отбива, за да види възрастната двойка е една наблизо работеща жрица на любовта.

В образа на съпруга влиза доайенът на младежки театър Стефан Мавродиев. Неговата неизменна спътница в живота е актрисата Доротея Тончева, а Гергана Христова се превъплъщава в изкусителната жрица на любовта. Постановката е режисирана от Красимир Спасов. Сценографията и костюмите са дело на Красимир Вълканов.

 “Може да се каже така: това е екзистенциална драма - поколението на родителите заболява непоправимо от задълбочаваща се меланхолия, то не може да преодолее потискащото усещане за изоставеност, изхвърленост, за самотност; светът е станал неразбираем, непознаваем, алогичен, бездушен. В този свят те – “старите кучета” – няма как да се впишат, място за тях не е предвидено. Настъпва умора от битието, единственото избавление е смъртта, тя е тази, която трябва да закрие историята на техния живот. А децата? ... те са бягащи кучета, те вече са “деца на света”, казва режисьорът Красимир Спасов.

Единствената връзка със сина и дъщерята е виртуална
Стиховете на Стефан Цанев са превеждани на всички европейски езици, както и на китайски, монголски, арабски и иврит. Пиесите му, които вече са близо тридесет на брой, са играни по всички краища на света. Сред най-известните заглавия в драматургията на Стефан Цанев са “Последната нощ на Сократ”, “Другата смърт на Жана д’Арк”, “Величието и падението на Стефан Стамболов”, “Любовни булеварди”, “Страшният съд”, “Рицарят на печалния образ”, “Животът - това са две жени”, “Адът - това съм аз” и др. Последната му пиеса “Деца на света” е посветена на съпругата му Доротея Тончева, която изпълнява една от главните роли.

“Деца на света” може да се види на 19 и 23 февруари от 19:00 часа в Камерна зала на Младежки театър “Николай Бинев”. Поради големия интерес към най-новото заглавие на Стефан Цанев от Младежки театър обявиха и извънредно представление на 25 януари.

прочитания: 2680

We Rock 2 AgroPlovdiv

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info