We Rock
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Кой е любимият ви филм на режисьора Дейвид Линч?

Мълхоланд Драйв
Ерейзърхед
Диво сърце
Синьо кадифе
Дюн
Вътрешна империя
Туин Пийкс: Огън, следвай ме
Изгубената магистрала
Човекът слон

 
   Резултати

ВРЕМЕТО

ВАЛУТИ
Colibrikantora_new
Българската пиеса “Паякът” ще се играе на няколко сцени в Ню Йорк
 
30 Яну, 2013
Българската пиеса “Паякът” ще се играе на няколко сцени в Ню ЙоркАвторската пиеса получи покана за участие в най-големия мултиартист фестивал в Северна Америка. Пенко Господинов и Анастасия Лютова ще изиграят общо 5 представления със субтитри.

Авторската пиеса “Паякът” на режисьорите Йордан Славейков и Димитър Димитров ще бъде показана пред нюйоркчани през август в рамките на New York International Fringe Festival. FringeNYC е най-големият мултиартистичен фестивал в Северна Америка, на който повече от 200 формации от цял цвят изнасят над 1200  представления в рамките на 16 дни на 20 емблематични за Ню Йорк сцени. За първи път българско заглавие от театралния афиш ще вземе участие във фестивал зад океана. Общо 5 представления със субтитри ще изиграят Пенко Господинов и Анастасия Лютова пред американска публика между 9 и 16 август по покана на организаторите.

За първи път българско заглавие от театралния афиш ще вземе участие във фестивал зад океанаОсвен на фестивала двамата режисьори са поканени да участват и в Drama League Master Directing Intensive от 16 до 23 август. Авторите на “Паякът” ще се включат в “Уикенд на професионалистите” – присъствие по време на представления на и извън Broadway, срещи с колеги от театралната индустрия и възможности за разширяване на контактите с американски театрали. Двамата ще участват и в Master Directing Intensive от 19 до 23 август в Stump Sprouts Retreat Center West Hawley, Massachusetts. Това са срещи на четирима новоизгряващи американски и четирима млади български театрални режисьори за специализиран практически експеримент и обучение по творба на световноизвестен драматург под ръководството на майстор-учител, използвайки екип от професионални американски актьори.

Това е втори фестивал за “Паякът”, след като през 2011 г. пиесата взе участие в Международния фестивал на камерните театри и малките форми “АртОкраина”, Санкт Петербург, Русия. Тогава актрисата Анастасия Лютова бе удостоена с приза “най добра женска роля”, а постановката беше отличена като “най-добро представление / силен театрален експеримент на режисурата и екипа, създали представлението”.

Историята на двамата сиамски близнаци Марта и Мартина, наподобяващи паяк, може да бъде видяна на сцената на ТР “Сфумато“ на 20 февруари от 19:00 часа.

прочитания: 1982

We Rock 2 AgroPlovdiv

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info