Wolf Path
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Кой е любимият ви филм с Шон Конъри?

Шотландски боец
Недосегаемите
Скалата
Индиана Джоунс и Последният кръстоносен поход
На лов за Червения октомври
всеки от "Бондианата"

 
   Резултати

ВРЕМЕТО
Kantorakantora_new
Проф. Стефан Данаилов открива 18-тото издание на “Сцена на кръстопът”
 
11 Сеп, 2014
Проф. Стефан Данаилов открива  18-тото издание на “Сцена на кръстопът”Голямото откриване на 18-тото издание на есенния театрален фестивал ще е на 11 септември от 19:00 часа в Дома на културата - “Борис Христов” с премиерата “Сако от велур” по Станислав Стратиев.

Арт-директорът на есенния международен театрален фестивал “Сцена на кръстопът” проф. Стефан Данаилов ще открие 18-тото издание на форума под тепетата тази вечер, 11 септември, от 19:00 часа в Дома на културата “Борис Христов”. Сред официалните гости са зам.-министърът на културата Боил Банов и Стефан Стоянов, зам.-кмет на община Пловдив.

Веднага след официалната церемония на сцената ще излязат актьорите от Пловдивския драматичен театър за премиерата на спектакъла “Сако от велур” от Станислав Стратиев.

Постановката и мултимедийната концепция са на Борис Панкин, сценографията и костюмите на Петър Митев.  

Сако от велур - по Станислав СтратиеЩастлив съм да споделя, че специално за спектакъла Пламен Мирчев-Мирона написа авторска музика. Калоян Панов-Паното изпълни мултимедията, изработена специално за “Сако от велур”, разказа режисьорът Борис Панкин.

Той е поверил ролята на чиновника на Кръстю Лафазанов. Цели шест чиновнически кожи ще смени популярният актьор в спектакъла, с който се завръща на театрална сцена. Тони Минасян ще изиграе ролята на езиковеда Иван Антонов – обикновеният човек, изправен пред безпощадната бюрократична машина само заради нещастния факт, че си е закупил сако от велур и иска да подстриже космите му, за да се спаси от подигравките на приятелите си. Как сакото от велур се превръща в “частна овца”, за която нашият герой трябва да плаща и данък? Как и Иван и приятелите му ще се измъкнат от лабиринта на чиновническото безхаберие? Отговорите на тези въпроси ще дадат и актьорите Елена Начева, Кръстю Кръстев, Тодор Дърлянов, Димитър Банчев, Красимир Василев, Мария Генчева, Елена Кабасакалова, Симеон Алексиев, Светлана Мановска, Александър Секулов-младши, Димитър Димитров, Тодор Генов, Иванка Димитрова, Елица Захариева, Тихомир Кутев, Вангел Апостолов.

Изборът на това заглавие не е случаен. Първо –  пиесата е българска, а това е една от основните линии в репертоарната политика на Пловдивския театър. Второ, текстът на Станислав Стратиев е неувяхващ. Днес пак имаме една хипертрофирала държава, както и преди 30 години, каза драматургът на театъра Александър Секулов.

Режисьорът Борис Панкин разкри, че повече от година се опитва да събере точно този екип, за да реализира спектакъла.

На сцената играят актьори от различни поколения – от най-малкия Алекс Секулов, до доайена Тодор Генов. Мисля, че представлението ще е интересно на публиката. Сценографското решение ще я изненада, защото на сцената на практика няма декор. Всичко е в ръцете на актьорите. Нашето “Сако от велур” е доста различно, разказа Панкин, който за трети път посяга към емблематичната пиеса на Станислав Стратиев.

В програмата на фестивала Сцена на кръстопът днес има и други интересни съпътстващи събития. Ето я и пълната програма на форума за 11 септември:

 18 ч., Галерия U.P.A.R.K.
“Пълнолетие – 18 години “Сцена на кръстопът” – изложба плакати, фотоси, колажи от годините

18 ч., Открита сцена пред Драматичен театър
Концерт на вокална група “Бамбини” при ОДК с ръководител Снежана Донева

19 ч., Дом на културата “Борис Христов”
Драматичен театър-Пловдив
ПРЕМИЕРА
”Сако от велур”
от Станислав Стратиев

21.30 ч., Галерия U.P.A.R.K.
Димитър Стайков представя романа си “И рибите заплакаха за Велко Кънев”

прочитания: 4245

We Rock 2 Paritet

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info