We Rock
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Кой sci-fi филм е вашият фаворит за 2021 г.?

"Живият хаос" ("Chaos Walking")
"Ловци на духове: Живот след смъртта" ("Ghostbusters: Afterlife")
"Морбиъс" ("Morbius")
"Матрицата 4" ("The Matrix 4")
"Безкрайност" ("Infinite")
"Джурасик свят: Контрол" ("Jurassic World: Dominion")
"Аватар 2" ("Avatar 2")

 
   Резултати

ВРЕМЕТО

ВАЛУТИ
Konsultkantora_new
“Сцена на кръстопът” изживя щастливо своето пълнолетие
 
24 Сеп, 2014
“Сцена на кръстопът” изживя щастливо своето пълнолетие18-тата “Сцена на кръстопът”, която от днес влиза трайно в културната летопис на Пловдив, изпълни блестящо своята основна и съпътстваща програма, до която се докоснаха над 25 000 зрители.

   Без преувеличение може да се твърди, че 18-ия театрален маратон “Сцена на кръстопът”, провокирал пловдивската публика с хитови спектакли, ярки и запомнящи се премиерни заглавия и знаменитости от светската хроника, изживя щастливо своето пълнолетие. На сцената на Дома на културата “Борис Христов” и на камерната сцена на Драматичния театър в Пловдив гостуваха 18 театрални трупи, в това число 3 международни – от Швеция, Украйна и  Румъния.

   Николай Урумов - Дневникът на един лудНародният театър ни провокира с най-новото си премиерно заглавие “Жана”, а пловдивската драма ударно атакува пловдивчани с две премиери – “Сако от велур” и “Съблечи се”. Иван Добчев ни впечатли с премиерния спектакъл “Антигона” на театър София. В съдържателните, многоспектърни и вълнуващи театрални постановки взискателната пловдивска публика имаше удоволствието да се срещне с артисти от различни поколения, обединени от несекващата любов към театъра. 18-тата “Сцена на кръстопът”, която от днес влиза трайно в културната летопис на Пловдив, изпълни блестящо своята основна и съпътстваща програма, до която във фестивалния период се докоснаха над 25 000 зрители.

   Фестивалът “Сцена на кръстопът”, който има съществен принос в обявяването на Пловдив за културна столица на Европа през 2019 г., се утвърди и развива като неизменен компонент в пъстрата палитра на Есенния салон на изкуствата и в цялостния културен живот на града.

    Екипът на Фестивал благодари на Община Пловдив, Министерството на културата, Драматичният театър  и особено много  на  достойните спонсори: козметична компания “Роза Импекс” – главен спонсор, ОББ, КЦМ 2000 АД, Домейн Пещера, Атароклима ООД и Ондулин СМ ООД за неизменната, дълголетна и решаваща финансова  подкрепа. Дължима благодарност фестивалът поднася и на преданните си и безрезервни медийнни партньори БНТ, БТА, БНР и в. “Марица” за внушителната и  мащабна реклама, осъществена в полза  на тазгодишната “Сцена на кръстопът”.

    Осемнадесетият  театрален маратон “Сцена на кръстопът” тържествено бе закрит  на 23 септември със спектакъла “Йерма” на театър “Българска армия” и отправя взор към 19-то издание през 2015 г.

Димитър  Малашинов,

изпълнителен директор на “Сцена на кръстопът”

24.09.2014 г.                            

прочитания: 4351

We Rock 2 AgroPlovdiv

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info