Geoff_Tate_Eventim
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Кой е любимият ви филм с Брад Пит?

Боен клуб
Седем
Гадни копилета
Z-та световна война
12 маймуни
Троя
Гепи

 
   Резултати

Фестивалът “Сцена на кръстопът” отбелязва 20-годишен юбилей
 
04 Юли, 2016
Фестивалът “Сцена на кръстопът” отбелязва 20-годишен юбилейСлоганът на юбилейното издание на Феста е ТЕАТЪРЪТ БЕЗКРАЯ. “Сцена на кръстопът” и тази година ще покаже на своите зрители най-доброто от театралния сезон. Форумът ще се проведе от 10 до 23 септември.

През 2016 г. любимият на всички ни театрален фестивал “Сцена на кръстопът” ще навърши 20 години! Надживял сътресенията и суетата на годините, превърнал се в празник за театралната публика в Пловдив, форумът и тази година ще покаже на своите зрители най-доброто от театралния сезон. Тазгодишното издание на “Сцена на кръстопът” ще се проведе от 10 до 23 септември в Драматичния театър Н. О. Масалитинов, Пловдив.

Театърът БезкраяИван Добчев ще провокира патриотичните ни чувства с римейк на Възвишение, Диана Добрева ще ни отведе в един друг свят с Вълци, Ивайло Христов ще ни накара да броим до Четири.   

В светлината на класиката Иван Урумов ще ни представи своето виждане за Отело, Бина Харалампиева ще ни разкаже за Бел Ами, The Festival Players Theatre Company на родния град на Уилям Шекспир, Стратфорд на Ейвън, ще зададе вечните въпроси с Хамлет, а Николай Поляков ще ни потопи в света на Анна Каренина. Мариус Куркински ще ни разкаже приказката за Синята птица, а Теди Москов ще ни отведе на Пурпурният остров. Росица Обрешкова ще ни запита дали познаваме Лунатици, а проф. Здравко Митков ще ни повози в един Рейс.

Проф. Стефан Данаилов и неговите абсолвенти ще спретнат едно Ателие, за да е пълен празникът. Йосиф Сърчаджиев ще ни запознае с Госпожица Юлия, Стайко Мурджев твори по текстове на Камен Донев. Стоян Радев ще ни накара да се замислим дали сме на Ничия земя, а Неда Соколовска ще ни научи, че Оттук започва България. Васил Дуев ще ни покаже Пилето, а заедно с Елин Рахнев ще разсъждаваме за Дубльори, а Невена Митева и Саша Хонг ще ни предадат Духът на Кармен. Театралната работилница Сфумато ще ни подмами да се намъкнем в Онова нещо, дето тебе те вижда цeлия, а ти му виждаш само окото. Националният академичен драматичен театър М. Занковецкая от Лвов, Украйна ще ни разкаже за любовта между Айседора Дънкан и Сергей Есенин в спектакъла Три любови, а театралната компания на Лусия Миранда от Испания ще ни трогне с постановката Какво ще правим с бабата.

В съпътстващата програма ще бъде представена юбилейна изложба, посветена на отбелязването на 400 години от смъртта на Уилям Шекспир. Ще има и представяне на книги, концерти на Шекерова, Мирослава Кацарова, Ева Данаилова.

Слоганът на тазгодишното юбилейно издание на Феста е ТЕАТЪРЪТ БЕЗКРАЯ. Една по една идеите, които се родиха през годината се осъществяват – фестивалът вече има нова рекламна визия, каталогът с програмата е почти готов, юбилейният каталог - също. Съвсем скоро ще заработи и обновеният сайт на “Сцена на кръстопът”.

прочитания: 8949

SMF-Bilet_03

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info