We Rock
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
Декор
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Коя е любимата ви фентъзи поредица?

Властелинът на пръстените
Тъмната кула
Землемория
Песен за огън и лед
Вещерът
Конан Варварина

 
   Резултати

ВРЕМЕТО

ВАЛУТИ
Konsultkantora_new
Изгубената долина на Шангри Ла (част втора)
 
18 Дек, 2007
Изгубената долина на Шангри Ла   (част втора)Николай Рерих, който много пъти е посещавал Тибет, описва видяното в книгата си - “Шамбала”, издадена през 1930 г. Шамбала се превръща в символ на изгубената страна Шангри Ла.

Ако страната Шангри Ла не е мит, а реалност, то едно от най-вероятните места, където тя може би се е намирала, е Тибет, от незапомнени времена разпалващ въображението на хората. В записки на европейски пътешественици преди векове е отбелязано, че тибетските монаси притежавали свръхестествени сили. Считало се например, че последователите на учението “пунг гон” могат да преодолеят силата на земното притегляне и да преминават  в пространството с удивителна скорост.

Шангри Ла остава една мечта – за царство на блажения покой, където се изпълнявали всички човешки желанияАнглийската  пътешественица Алекс Дейвид-Нил, която в началото на XX-ти век живее 14 години в Тибет, твърди че е видяла лама (монах), който се придвижвал с невероятна скорост, като при това дори не бягал. “Сякаш не се движеше по земята, а се придвижваше с гигантски скокове!”, твърди пътешественицата.

Подобно необяснимо явление наблюдава и руският пътешественик и художник Николай Рерих, който много пъти е посещавал Тибет и описва видяното в книгата си “Шамбала”, издадена през 1930 г. Шамбала се превръща в символ на изгубената страна Шангри Ла.

Идеята за господстваща раса, надарена с мистически сили и свръхестествени способности, се оказва привлекателна както за окултистите, така и за нацистите, които с всички средства търсели тази тайнствена обител. Не им било съдено да я достигнат, а Шангри Ла остава една мечта – за царство на блажения покой, където се изпълнявали всички човешки желания.

            Към част първа
прочитания: 7049

We Rock 2 AgroPlovdiv

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info