We Rock
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
Декор
История
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Коя група искате да гледате на Hills of Rock 2019?

Metallica
Megadeth
Rammstein
Anthrax
W.A.S.P.
Manowar
Blind Guardian
Accept
Slipknot
Godsmack
Machine Head
Exodus

 
   Резултати

ВРЕМЕТО

ВАЛУТИ
Colibrikantora_new
Бирата е съвместима със здравословния начин на живот
 
21 Сеп, 2011
Бирата е съвместима със здравословния начин на животУмерената консумация на бира намалява риска от сърдечно-съдови заболявания и има положителни ефекти върху костната минерална плътност. Пивото има въздействие и върху различни форми на деменция.

Умерената консумация на бира е съвместима със здравословния начин на живот. До този извод достигнаха европейски учени по време на Шестия симпозиум “Бира и здраве”, който се проведе в Брюксел на 20 септември. Други важни заключения, които бяха направени по време на събитието са, че консумацията на бира в нормални граници допринася за по-нисък риск от сърдечно-съдови заболявания, има положителни ефекти върху костната минерална плътност и плюсове, произлизащи от наличието на хранителни вещества, специфични за пивото, включително и за безалкохолната бира.

           Бирата е полезна, но само в умерени дозиИзследвания на специалистите показват още, че пивото има положително въздействие и върху различни форми на деменция, в т. ч. Алцхаймер. Поради демографските предизвикателства от застаряването на населението в Европа, тези проучвания стават все по-важни.

           Симпозиумът “Бира и здраве” се провежда за първи път преди 12 години. Оттогава досега негова цел е да представи научните проучвания в областта, като се имат в предвид всички плюсове и минуси при разработване на политиките за намаляване вредите от алкохола. Тази година симпозиумът се председателства от проф. Франс Кук, ръководител на катедрата по хранене и диетика към Университета във Вагенинген и д-р Афи Сирксма, директор на Холандския пивоварен институт.

            Бирата е полезна, но любителите и не бива да забравят, че вкусното пиво е съвместимо със здравословния начин на живот само в умерени дози. Според Световната здравна организация за умерена консумация се приема количеството от едно стандартно питие от 330 милилитра бира за жените и две стандартни питиета за мъжете.
прочитания: 10916

We Rock 2 AgroPlovdiv

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info