Geoff_Tate_Bilet
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
Декор
История
Здраве
Спорт
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Кой е любимият ви филм с Брад Пит?

Боен клуб
Седем
Гадни копилета
Z-та световна война
12 маймуни
Троя
Гепи

 
   Резултати

“Shambhala Open Cup” – най-голямото маунтинбайк състезание на Балканите
 
29 Апр, 2010
“Shambhala Open Cup” – най-голямото маунтинбайк състезание на БалканитеЗа трета поредна година зрелищната надпревара събира близо 300 състезатели на територията на единствения по рода си байк-парк със специално изградени трасета за планинско колоездене.

От 29-ти април до 2-ри май в подножието на Стара Планина край гр. Сопот ще се проведе най-голямото маунтинбайк състезание на Балканите – “Shambhala Open Cup”. За трета поредна година надпреварата събира близо 300 състезатели на територията на единствения по рода си байк-парк със специално изградени трасета за планинско колоездене.

Фор-кросът е сравнително нова дисциплина, която се провежда във формат с групови стартове и елиминацииТази година най-голямата новина е регистрацията на състезанието като събитие от Клас 2 в календара на световната колоездачна асоциация UCI. Така то носи точки за световната ранглиста и се очаква да привлече още повече участници от България и чужбина. Очакват се състезатели от Гърция, Македония, Сърбия, Румъния, Турция, Русия, Украйна, Чехия, Италия, Словакия и Великобритания. Към настоящия момент са записани над 310 участници, като се очакват още регистрации на място.

Състезанието ще се проведе в три дисциплини - спускане, фор-крос и траял. В спускането участниците стартират индивидуално по трасе дълго 4 км с денивелация от над 800 м. Кара се за време във формат, подобен на ски спусканията. Карането е атрактивно и около ключовите участъци по трасето се събират множество зрители.

Фор-кросът е сравнително нова дисциплина, която се провежда във формат с групови стартове и елиминации. Състезателите стартират в група по четири души едновременно по относително късо трасе с множество изкуствено направени скокове и виражи. Разположението му в ниската част го прави изключително удобно за гледане, което обикновено привлича големи тълпи публика по дължината на цялото трасе.

Траял е дисциплина, в която колоездачите преминават изключително големи и трудни препятствия със серия от подскоци и завъртания, които изискват почти свръхчовешки баланс и концентрация. Препятствията са естествени – големи камъни и дънери, както и изкуствени – варели, тракторни гуми, палета и т.н. Дисциплината е велосипеден аналог на мото траяла.

прочитания: 10479

SMF-Eventim_03

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info