We Rock
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
Декор
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Кой sci-fi филм е вашият фаворит за 2021 г.?

"Живият хаос" ("Chaos Walking")
"Ловци на духове: Живот след смъртта" ("Ghostbusters: Afterlife")
"Морбиъс" ("Morbius")
"Матрицата 4" ("The Matrix 4")
"Безкрайност" ("Infinite")
"Джурасик свят: Контрол" ("Jurassic World: Dominion")
"Аватар 2" ("Avatar 2")

 
   Резултати

ВРЕМЕТО

ВАЛУТИ
Kantorakantora_new
Среща-разговор “По стъпките на Йозеф Шнитер” в Малката базилика
 
22 Мар, 2016
Среща-разговор “По стъпките на Йозеф Шнитер” в Малката базиликаНа форума ще бъде показан филм на Чешката телевизия за арх. инж. Йозеф Шнитер. Лентата е участник в Осмия филмов фестивал за наследство, София 2015. Заглавието е "Забележителни следи"

арх. инж. Йозеф ШнитерНа 24 март, четвъртък, от 17, 30 ч. в Малката базилика (бул. “Княгиня Мария Луиза”) в Пловдив ще се проведе кинодискусията “По стъпките на Йозеф Шнитер” със спецалното участие на Мария Шнитер. Организатори на културното събитие са  ОИ Старинен Пловдив, Чешки център в София и Международна фондация за българско наследство “Петър Детев”. Голямата кинодискусия в Малката базилика‘2016 се организира още с участието на Обществен съвет за културно наследство – Пловдив, онлайн  медия “Под тепето”, Асоциация за развитие на информационното общество и Институт за виртуална култура.

Срещата-разговор ще бъде с доц. д.н.к. Мария Шнитер и издателите на пътеводителя за “Архитектурно наследство и наследници”.  На форума МФБН “Петър Детев” ще представи проектите “Панорама на световното културно наследство” и Клуб за делиберативни дискусии ”Пловдив”.

Ще бъде показан и филмът на Чешката телевизия “Забележителни следи” за арх. инж. Йозеф Шнитер. Лентата е участник в Осмия международен филмов фестивал за наследство, София 2015.

Йозеф Шнитер e чешки архитект, инженер и геодезист, който през по-голямата част от живота си работи в България. Сред най-известните обществени сгради, проектирани от Йозеф Шнитер в Пловдив, са неоренесансовото Девическото училище (сега Пловдивска градска художествена галерия), камбанарията на катедралния храм “Света Богородица” (1880-1881), църквите “Св.св. Кирил и Методий” (1882-1884) и “Свети Георги Победоносец” (1881-1883) (в Мараша), хотел “Метропол” и сградата на търговското предприятие “Орозди Бак”. Той проектира и десетки частни домове, сред които къщите на Йоаким Груев, Драган Манчов, братя Свещарови, Иван Герджиков, Иван Андонов, Константин Найденович.

прочитания: 2784

We Rock 2 AgroPlovdiv

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info