We Rock
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
Декор
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Коя е любимата ви творба на Стивън Кинг?

Тъмната кула
То
Гробище за домашни любимци
Сиянието
Куджо
Мъртвата зона
Кери
Кристин
Зеленият път
Мъглата
Изкуплението Шоушенк
Играта на Джералд

 
   Резултати

ВРЕМЕТО

ВАЛУТИ
"Разкази и повести" на Чехов - меланхолия по изплъзващото се време
 
30 Апр, 2017
"Разкази и повести" на Чехов - меланхолия по изплъзващото се времеИсториите на Чехов са апология на доброто и вярата в другия. Самият Лев Толстой го нарича - несравним художник на живота - "Разкази и повести" е луксозно издание с великолепно художествено оформление.

източник: Колибри

“Разкази и повести”
Антон Павлович Чехов

560 стр.


   прочетете откъс

  Изданието съдържа някои от белетристичните шедьоври на ЧеховПазете се от изискания език. Езикът трябва да е прост и изящен.

  Разкази и повести" на големия руски писател Антон Павлович Чехов е луксозно издание с великолепно художествено оформление, предназначено за ценителите на класическата литература.

 Сборникът е привилегия за всяка библиотека. Изданието съдържа както някои от белетристичните шедьоври на Чехов като "Човекът в калъф", "Дамата с кученцето", "Лекокрилата", така и по-малко известни негови разкази като "Верочка", "Княгинята", "Агафия", "Съпругата", "Студент". Особено място е отредено на поетичната повест "Степ" и на повестта за еволюцията на човешките чувства "Три години".

  Не е учудващо, че днешният забързан човек продължава да цени творчеството на "тихия вълшебник" Чехов, откривайки в него милосърдие, незлоблив хумор, любов и топлота. Историите му са апология на доброто и безхитростната вяра в другия, извор на меланхолия и копнеж по изплъзващото се време. Самият Лев Толстой го нарича "несравним художник на живота".

  Антон Павлович Чехов е величав руски писател, хуманист и драматург, известен в цял свят с класическите пиеси "Чайка", "Вуйчо Ваньо", "Три сестри" и "Вишнева градина", оказали силно влияние върху драматургията на XX век. Той несъмнено е  един от най-големите майстори на краткия разказ в световната литература, открил нови пространства пред психологическата проза.


прочитания: 864

We Rock 2 Firma Bg

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info