Stratovarius 01
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
Декор
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Коя група искате да гледате на Hills of Rock 2019?

Metallica
Megadeth
Rammstein
Anthrax
W.A.S.P.
Manowar
Blind Guardian
Accept
Slipknot
Godsmack
Machine Head
Exodus

 
   Резултати

ВРЕМЕТО

ВАЛУТИ
Kantorakantora_new
"Танцът на реалността" на ненадминатия провокатор Алехандро Ходоровски
 
11 Авг, 2017
"Танцът на реалността" на ненадминатия провокатор Алехандро ХодоровскиОбразите на Алехандро Ходоровски нямат край – поет, писател, философ, драматург, комик, танцьор, кукловод, режисьор на култовите филми "Къртицата", "Свещената планина" и "Света кръв", автор на пантомими и на комикси...

източник: Колибри
 
“Танцът на реалността”
Алехандро Ходоровски

360 стр.

прочетете откъс

   Сюрреалистичната коронна творба "Танцът на реалността" на митичния Ходоровски представлява терапевтичен акт, извисяващ, просветляващ и целебен. Екранната й версия е режисирана от него и представена за първи път на Международния филмов фестивал в Кан през 2013 г.

  Алехандро Ходоровски / Танцът на реалносттаЗа читателя "Танцът на реалността" на култовия режисьор Алехандро Ходоровски е нестандартно уверение, че светът е мрежа от болка и радост, защото "във всяка постъпка доброто и злото танцуват като любовна двойка." За самия Ходоровски тази книга е акт на изцеление. Съкровената история на живота му е непрестанно усилие да стимулира въображението си и да разширява неговите граници, за да улови терапевтичния му трансформиращ потенциал. Ето защо "Танцът на реалността" не е традиционно животоописание, а метафора и символ на приключението живот, изпълнено с вечно дирене и стремеж да бъдат преодолени рамките на ума и тялото със силата на духа. За да добием сетива за онзи магически "танц на реалността", който разкрива фантастични възможности и отваря неочаквани пътища, и да се слеем с неговия ритъм.

  Роден през 1929 г., Алехандро Ходоровски е ненадминат провокатор: "А защо съм се родил в Чили? Нямам капчица съмнение – за да се срещна с поезията, на това се дължи появата ми в тази страна." Превъплъщенията му нямат край – поет, писател, философ, драматург, комик, танцьор, кукловод, режисьор на култовите филми "Къртицата", "Свещената планина" и "Света кръв", автор на пантомими и на комикси, основател на "паническия театър"… Ала преди всичко харизматичен маг, създател на психомагията и психогенеалогията, един от най-енигматичните визионери на нашето време. "Танцът на реалността" е неговата коронна сюрреалистична творба, вдъхнала живот на едноименния филм, който "Гардиън" определи като "спиращ дъха спектакъл", съизмерим с творчеството на Фелини и Кустурица.


прочитания: 1382

Stratovarius 02 AgroPlovdiv

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info