At The Gates 01
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
Декор
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Кой е вашият фаворит на Мондиал 2018?

Германия
Франция
Аржентина
Бразилия
Англия
Русия
Хърватия
Испания
Португалия
Мексико

 
   Резултати

ВРЕМЕТО

ВАЛУТИ
Colibrikantora_new
Премиера на "Праисторически буквар" в "Малката базилика" в Пловдив
 
22 Сеп, 2017
Премиера на "Праисторически буквар" в "Малката базилика" в ПловдивИскаш ли да научиш какво си говорили нашите в зората на Европейска цивилизация - искаш ли да разбереш значението на знаците им? - "Праисторически буквар" е с премиера на 24 септември от 17:00 ч. в "Малката базилика".

  автор: Йордан Детев

  Искаш ли да научиш какво си говорили нашите в зората на Европейската цивилизация? Искаш ли да разбереш значението на знаците им? "Праисторически буквар" е с премиера тази неделя, 24 септември, от 17:00 ч. в "Малката базилика" в Пловдив.

  Малката базилика - ПловдивПреди останалият свят да се събуди, палеобалканските идеографични знаци вече разписвали по стотици идоли и обредни съдове. Без тяхното значение всички проучвания върху древната писменост са лишени от основа. Неизвестни са и начините, по които предците ни опознавали и  се приспособявали към тогавашния свят, търсейки своето място в него. Знаците свидетелстват как са били разгадавани законите на природата и как са превръщани в закони на морала и етиката, на нравствеността.

  Причудливите идеопластични форми също идат от Природата. Защо им пришиваме религиозност, като са опити да се проникне в "тайните на Природата". Нейните образи (и днес пред външните ни сетива) били промисляни в представи с определено значение, но с участието на Идеалното, долавяно с вътрешните сетива и въображението. Днес това може да бъде показано! Букварът се придружава от мобилно приложение с "разширена реалност", в което към всеки знак е добавено видео.

  Кои са тези знаци и защо ги тълкувам така ще научиш от "Праисторически буквар", с премиера в неделя, 24 септември, от 17:00 ч. в Малката базилика на Пловдив.

прочитания: 873

We Rock 2 Firma Bg

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info