We Rock
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
Декор
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Коя е любимата ви творба на Стивън Кинг?

Тъмната кула
То
Гробище за домашни любимци
Сиянието
Куджо
Мъртвата зона
Кери
Кристин
Зеленият път
Мъглата
Изкуплението Шоушенк
Играта на Джералд

 
   Резултати

ВРЕМЕТО

ВАЛУТИ
Kantorakantora_new
Премиера на "Праисторически буквар" в "Малката базилика" в Пловдив
 
22 Сеп, 2017
Премиера на "Праисторически буквар" в "Малката базилика" в ПловдивИскаш ли да научиш какво си говорили нашите в зората на Европейска цивилизация - искаш ли да разбереш значението на знаците им? - "Праисторически буквар" е с премиера на 24 септември от 17:00 ч. в "Малката базилика".

  автор: Йордан Детев

  Искаш ли да научиш какво си говорили нашите в зората на Европейската цивилизация? Искаш ли да разбереш значението на знаците им? "Праисторически буквар" е с премиера тази неделя, 24 септември, от 17:00 ч. в "Малката базилика" в Пловдив.

  Малката базилика - ПловдивПреди останалият свят да се събуди, палеобалканските идеографични знаци вече разписвали по стотици идоли и обредни съдове. Без тяхното значение всички проучвания върху древната писменост са лишени от основа. Неизвестни са и начините, по които предците ни опознавали и  се приспособявали към тогавашния свят, търсейки своето място в него. Знаците свидетелстват как са били разгадавани законите на природата и как са превръщани в закони на морала и етиката, на нравствеността.

  Причудливите идеопластични форми също идат от Природата. Защо им пришиваме религиозност, като са опити да се проникне в "тайните на Природата". Нейните образи (и днес пред външните ни сетива) били промисляни в представи с определено значение, но с участието на Идеалното, долавяно с вътрешните сетива и въображението. Днес това може да бъде показано! Букварът се придружава от мобилно приложение с "разширена реалност", в което към всеки знак е добавено видео.

  Кои са тези знаци и защо ги тълкувам така ще научиш от "Праисторически буквар", с премиера в неделя, 24 септември, от 17:00 ч. в Малката базилика на Пловдив.

прочитания: 370

We Rock 2 Firma Bg

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info