We Rock
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Киномания
Декор
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Коя група искате да гледате на Hills of Rock 2019?

Metallica
Megadeth
Rammstein
Anthrax
W.A.S.P.
Manowar
Blind Guardian
Accept
Slipknot
Godsmack
Machine Head
Exodus

 
   Резултати

ВРЕМЕТО

ВАЛУТИ
Konsultkantora_new
Енергията на Горан Брегович завладя сцената на Античния театър
 
29 Сеп, 2018
Енергията на Горан Брегович завладя сцената на Античния театърВ продължение на 140 минути пловдивчани и гости на града се насладиха на музиката на "Оркестър за сватби и погребения" и неуморния Горан Брегович, който представи най-доброто от творчеството си.

  снимки: Moko Solution

 Горан Брегович28 септември, Античен театър, Пловдив. Голямата звезда на балканската сцена Горан Брегович и емблематичният му "Оркестър за сватби и погребения" отбелязаха великолепно гостуване на сцената на Античния театър в Града под тепетата. Организатор на концерта бе компания Moko Solution.

  В продължение на 140 минути пловдивчани и гости на града се насладиха на музиката на неуморния Брегович, който представи най-доброто от творчеството си. Рядката комбинация между рок и джаз музика с типични балкански ритми и заемки от народното творчество на бивша Югославия бе привлякла почитатели от различни поколения. В нощта на 28 септември Античният театър в Пловдив бе зает до пълния си капацитет, а желаещи да видят и чуят звездата на живо имаше още много.

  Разнообразният подбор на песните на Горан Брегович и "Оркестър за сватби и погребения", част от които са и двете български солистки Даниела и Людмила Радкови, създаде неповторима атмосфера на сцената в Стария град. Творчеството на Горан Брегович е многолико, което бе доказано и тази вечер с изпълнение на песни с испански ритъм, гръцка и арабска песен и родопската “Вечерай, Радо” – визитна картичка на двете български певици от бенда на Брегович.

  Даниела и Людмила РадковиКулминацията на вечерта бе достигната с изпълнението на най-известните песни на Брегович, които се пеят във всяка точка на света - “Месечина”, “Йеремия”, "Бела чао", “Чае Шукарие”, “Калашников” и мн. др. Горан Брегович припомни и за работата си с друг голям талант - режисьорът Емир Костурица, с песента "In The Death Car" от култовия филм "Аризонска мечта" (изпълнявана в оригинал от Иги Поп).

  Магичната обстановка на Античния театър, съчетана с виртуозността на музикантите и солистите от "Оркестър за сватби и погребения", и енергията на Горан Брегович превърнаха вечерта в истински празник за любителите на хубавата балканска музика.

  След гостуването си на Античния театър в Пловдив на 28 септември Горан Брегович се отправя към Букурещ, след което го очаква турне в Америка и Канада.  Изпълнителят ще се завърне в Пловдив на 18 декември 2018 г. за Коледен концерт в комплекс С.И.Л.А.


прочитания: 299

We Rock 2 AgroPlovdiv

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info