WASP_1
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Кой е любимият ви албум на прогресив метъл групата "Dream Theater"?

"Images and Words"
"Awake"
"Metropolis Pt. 2: Scenes from a Memory"
"Six Degrees of Inner Turbulence"
"Systematic Chaos"
"The Astonishing"
"Distance over Time"

 
   Резултати

ГРАБО
Фестивалът “Сцена на кръстопът” тръгна с премиера на “Сако от велур”
 
12 Сеп, 2014
Фестивалът “Сцена на кръстопът” тръгна с премиера на “Сако от велур”Голямото откриване на 18-тото издание на есенния театрален фестивал бе на 11 септември от 19:00 часа в Дома на културата - “Борис Христов” с премиерата “Сако от велур” по Станислав Стратиев.

Настроението в Пловдив днес е особено, климатът е различен заради обявяването на града за Европейска столица на културата през 2019 г. Преди журито да обяви решението си, ме вълнуваше утопията дали градът ще спечели състезанието. Често говорехме с депутатите, избрани от Пловдив и региона, дали имаме шансове. Люшкахме се в двете крайности, но ето че тази утопия се случи. Надали инициаторът на Европейска столица на културата Мелина Меркури преди 30 години си е представяла, че нейните съседи ще бъдат домакини на това прекрасно събитие, каза Данаилов.

Арт-диреторът на фестивала не скри вълнението си и нарече “Сцена на кръстопът” свое любимо дете, за което независимо от всички несгоди се грижи с любов.

Абсурдната комедия на Станислав Стратиев разсмя публиката до сълзиНавлязохме в нова възраст. На 18 години даваме международни паспорти. Ей, хора, вече можем да кажем, че има едно поколение, израснало със Сцена на кръстопът”.  Надеждата ми е, че когато вече имаме международен паспорт, предстои да се разгърнем. В началото фестивалът тръгна с амбицията да има силно международно присъствие. После заради икономическата ситуация в държавата стана трудно, въпреки че винаги сме разчитали на щедрите меценати Роза импекс, ОББ, КЦМ, Домейн Пещера, Атаро клима и Ондулин, които от години подпомагат  фестивала. Надявам се сега в навечерието на Европейска столица на културата Сцена на кръстопът” да възвърне своя международен облик, каза още Ламбо.

Емоционално послание към публиката в салона отправи и заместник-кметът Стефан Стоянов.

Добър вечер, столичани. Преди по-малко от седмица  Пловдив беше обявен за Европейска столица на културата за 2019 г. Много от хората в тази зала помогнаха да спечелим това много трудно и оспорвано състезание. Благодаря им. Пловдив заслужава да бъде домакин на такава мащабна инициатива и заради събития като това, защото Сцена на кръстопът” е перла в културната програма на града ни, каза той.

След официалната част по откриването на сцената се качиха актьорите от Пловдивския драматичен театър за премиерата на спектакъла “Сако от велур”. Абсурдните приключения на езиковеда Иван Антонов и приятелите му в битката да докаже на чиновниците, че не притежава овца, а сако от велур разсмя залата и накара мнозина да се замислят колко актуална и днес е пиесата на Станислав Стратиев.

На финала дебютантите в спектакъла Димитър Банчев и Тодор Дърлянов получиха часовници, за да са точни за репетиции и каски, за да си пазsт главите, когато дългоочакваният ремонт на големия салон в Драматичния театър започне.

прочитания: 5442


За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info