Judas-Priest
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
Декор
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Концертът в България на коя група очаквате с най-голям интерес това лято?

Megadeth
KoЯn
Bruce Dickinson
Judas Priest
Testament
Five Finger Death Punch
Accept
Mr. Big
Yngwie Malmsteen
Bring Me the Horizon
Corey Taylor
HammerFall

 
   Резултати

ГРАБО
"Последен патрул" - в името на света, хората и Различните
 
07 Апр, 2012
"Последен патрул" - в името на света, хората и РазличнитеПоредицата за Патрулите се радва на милиони почитатели по целия свят и постига известност дори в Холивуд. Сергей Лукяненко е най-успешният съвременен руски автор на научна фантастика и фентъзи.

източник: ИнфоДАР

"Последен патрул"
(издание с твърди корици,
включва и разказа "Дребен патрул")
Сергей Лукяненко
452 стр.

прочетете откъс 

Този път Висшият маг Антон Городецки ще трябва да се сблъска със сила, по-голяма дори от своята собствена, и за пореден път да се опита да надскочи себе сиКъде свършва Пътят на Различните? Възможен ли е край на човешката борба със себе си и със света? Едно привидно случайно убийство слага началото на поредица от непредвидими събития. Този път Висшият маг Антон Городецки ще трябва да се сблъска със сила, по-голяма дори от своята собствена, и за пореден път да се опита да надскочи себе си – в името на света, хората и Различните. Сергей Лукяненко не обича простите решения и преките пътища, затова приключението, през което повежда читателите си, заплашва да бъде ярко и незабравимо. Като самия живот, с чието многоoбразие може да се сравни само фантастичният "Последен патрул".

Сергей Лукяненко е най-успешният съвременен руски автор на научна фантастика и фентъзи. Автор е на успешните поредици за Патрулите, трилогията за Дълбината, както и на множество други романи, по които са заснети и филми. Поредицата за патрулите се радва на милиони почитатели по целия свят и постига известност дори в Холивуд, благодарение на филмите, заснети по нея. Носител е на редица награди, включително за най-добър писател на Еврокон 2003 г.

Роден в Казахстан, Лукяненко е лекар по професия, работил е като редактор на списанието за научна фантастика "Светове". Професионално се занимава с литература от 1993 г. Член е на журито, връчващо наградата "Странник". Определя жанра, в който работи като "Фантастика на твърдото действие" или "Фантастика на Пътя".

"Сравняват поредицата на Сергей Лукяненко "Патрулите" с "Хари Потър", което не е неточно. По-удачно би било обаче сравнението с популярните поредици за магия / вампири / любов като "Здрач" на Стефани Майър (по която са заснети филми ), "Истинска кръв" на Шарлейн Харис (по която има сериал) и "Анита Блейк" на Лоръл К. Хамилтън (интересът към която не спада). Те се развиват в леко променена версия на нашия свят, където сред обикновените хора живеят вещици, вампири, метаморфи, магьосници и гоблини, които имат чудновати междувидови отношения, участват в отмъщения, предизвикват раздори и се месят в съдбата на човечеството... Лукяненко предлага оригинален руски образец на този жанр."
The Guardian

"Чудесно попълнение в поредицата за Патрулите"
Love Vampires

"Както и в предишните книги от поредицата, Лукяненко е сътворил пълна с обрати история, от която не можеш да се откъснеш."
Sci-Fi Online

"Лукяненко е невероятен в представянето на нови идеи пред своите читатели."
The Sydney Morning Herald, Australia

"... Всеки път, когато Лукяненко описва неземният Сумрак, се чувствам изкушен да вляза в него. Фантастичните сили, които Антон и неговите колеги владеят, варират от възхитителни до изпълващи със страхопочитание."
Ron Charles, The Washington Post, Book World


                     
прочитания: 1468


За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info