Wolf Path
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
Декор
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Кой е любимият ви филм с Шон Конъри?

Шотландски боец
Недосегаемите
Скалата
Индиана Джоунс и Последният кръстоносен поход
На лов за Червения октомври
всеки от "Бондианата"

 
   Резултати

ВРЕМЕТО
Konsultkantora_new
"Набуко" на Верди открива 3-ти фестивал на музикалния филм "Николай Гяуров"
 
06 Авг, 2013
"Набуко" на Верди открива 3-ти фестивал на музикалния филм "Николай Гяуров"Това издание на "Набуко” от 1981 г. - с грандиозни декори и костюми - е било поставено специално за Гена Димитрова, тъй като огромната сцена се нуждаела от силен глас, като нейния.

      Невероятното българско сопрано Гена ДимитроваПо случай 200-годишнината от рождението на големия италиански композитор Джузепе Верди и 100 години оперна дейност на Арена ди Верона, 3-ия Международен Фестивал на музикалния филм "Николай Гяуров” (5 - 12 август 2013 г.) ще се открие на 7 август от 21:00 ч. с прожекция на операта "Набуко” от Джузепе Верди на централния площад във Велинград.

       Лентата е запис, осъществен на Арена ди Верона и излъчен на 3 ноември 1981 г. предоставен от Италианската Национална Телевизия (RAI) от архивите и Дирекция "Teche”, със съдействието на Италианския културен институт в София. Ролите изпълняват изключителни певци: известната Гена Димитрова, изградила кариерата си в Италия, както и Ренато Брузон, Димитър Петков и други известни артисти. Хорът и оркестърът са тези на Арена ди Верона, под диригентската палка на маестро Маурицио Арена.

     Това издание на "Набуко”, с грандиозните си сценография и костюми, е било поставено специално за Гена Димитрова, тъй като огромната сцена се нуждаела от силен глас, като нейния. Българското сопрано подарява незабравимото изпълнение на Абигейл, затвърждавайки се като една от най-влиятелните певици, изпълняващи опери на Верди.

прочитания: 1402

We Rock Paritet

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info