Geoff_Tate_Eventim
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
Декор
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Концертът в България на коя група очаквате с най-голям интерес това лято?

Megadeth
KoЯn
Bruce Dickinson
Judas Priest
Testament
Five Finger Death Punch
Accept
Mr. Big
Yngwie Malmsteen
Bring Me the Horizon
Corey Taylor
HammerFall

 
   Резултати

ГРАБО
“Училищен надзор” – книга 1 от “Патрули” на Сергей Лукяненко
 
11 Дек, 2014
“Училищен надзор” – книга 1 от “Патрули” на Сергей ЛукяненкоСергей Лукяненко е най-успешният съвременен руски автор на научна фантастика и фентъзи. Автор е на успешните поредици за Патрулите, трилогията за Дълбината, както и на множество други хитови романи.

Пътуване из фантастични светове с “Белова” на Сергей Лукяненко

източник: ИнфоДАР

Нова поредица – “Патрули”
Училищен надзор, книга 1
Сергей Лукяненко
Аркадий Шушпанов
456 стр.

Историята на Нощния и Дневния патрул не започва в края на XX-и век, а много по-рано. И противоборството между Светли и Тъмни не се случва само в Русия. Именно за това ще разкажат книгите от новия цикъл Патрули, които са написани в съавторство с някои от най-талантливите съвременни руски фантасти. За мен бе огромно удоволствие, че в написването на тези книги бях по-скоро в ролята на учител – идеите за книгите и написаното в по-голямата си част е дело на автори, които любителите на фантастиката със сигурност ще запомнят.

Сергей Лукяненко

Това е Училищен надзор. Тъмни и Светли подрастващи, събрани заедно в интернат, далече от очите на обикновените... Там, където дори учител по литература трябва да е Инквизитор. Може би те са твърде лоши за Дневния патрул и твърде добри за Нощния. Те са Различни, но освен това... те са ДЕЦА! Това е последният им шанс да израснат, да влязат в света на Различните, да поправят чужди грешки – и да сторят свои. Разбира се, ако това се случи.

Ще бъде ли нарушено равновесието между Тъмни и Светли магове? А може би ще се появи нова сила, чиито възможности надхвърлят предела на силите на Различните?

Ще бъде ли нарушено равновесието между Тъмни и Светли магове?Сергей Лукяненко е най-успешният съвременен руски автор на научна фантастика и фентъзи. Автор е на успешните поредици за Патрулите, трилогията за Дълбината, както и на множество други романи, по които са заснети и филми. Поредицата за патрулите се радва на милиони почитатели по целия свят и постига известност дори в Холивуд, благодарение на филмите, заснети по нея.

Носител е на редица награди, включително за най-добър писател на Еврокон 2003 г.

Роден в Казахстан, Лукяненко е лекар по професия, работил е като редактор на списанието за научна фантастика Светове”. Професионално се занимава с литература от 1993 г. Член е на журито, връчващо наградата Странник”. Определя жанра, в който работи като “Фантастика на твърдото действие” или “Фантастика на Пътя”.

“Лукяненко е невероятен в представянето на нови идеи пред своите читатели.”

The Sydney Morning Herald (Australia)

Сравняват поредицата на Сергей Лукяненко Патрулите” с Хари Потър”, което не е неточно. По-удачно би било обаче сравнението с популярните поредици за магия/вампири/любов като Здрач” на Стефани Майър, Истинска кръв” на Шарлийн Харис и Анита Блейк” на Лоръл К. Хамилтън. Те се развиват в леко променена версия на нашия свят, където сред обикновените хора живеят вещици, вампири, метаморфи, магьосници и гоблини, които имат чудновати междувидови отношения, предизвикват раздори и се месят в съдбата на човечеството... Лукяненко предлага оригинален руски образец на този жанр.”

The Guardian

Аркадий Николаевич Шушпанов е роден в Иваново през 1976 г. Прадядо му е бил благородник от рода Готовцев, чиято история е свързана с битката при Полтава. През XIX-и век рода Готовцев се свързват с костромския клон на рода на Пушкин.

Първата професионална публикация през 1997 г. е на разказа му Превращение в списание Пулс. През 1999 г. неговият разказ И от судеб защиты нет печели конкурса Альтернативная реальность и е публикуван в списание Если” под името  Пролог.

По образование Аркадий Шушпанов е филолог, кандидат на филологическите науки – защитил дисертация на тема Литературното творчество на Александра Богданова и утопическия роман в началото на XX-и век.

През 2004 г. благодарение на литературното обществоОснова под ръководството на Е. Д. Глотов е публикуван авторския сборник Тот в котором я. В същата година става член на Съюза на писателите в Русия. Взима участие в майсторския клас на Сергей Лукяненко (Роскон – 2006) и на Ник Перумов (Еврокон – 2008, Рускон – 2010). Разказът Печальный образ”, представен на фестивала за фантастика Рускон- 2010”, е включен в сборника с най-добрите разкази Завтра не будет Луны.

Кинокритик, автор на десетки публикации, свързани с филмовото изкуство в списание за фантастика Если. Към настоящия момент е корпоративен бизнес треньор.

             Други романи на Сергей Лукяненко от каталога на ИК "ИнфоДАР":

            “Сумрачен патрул” - равновесието между Светлите и Тъмните магове

            "Последен патрул" - в името на света, хората и Различните

            Войските на Светлината и Мрака се сблъскват в решаваща битка

            "Нов патрул" задава трудни въпроси за същността на Доброто и Злото

            Някой те изтрива от света във фантастичната мистерия “Чернова”

            Пътуване из фантастични светове с “Белова” на Сергей Лукяненко

прочитания: 2281


За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info