We Rock
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Музика
Киномания
Декор
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Кой е любимият ви албум на прогресив метъл групата "Dream Theater"?

"Images and Words"
"Awake"
"Metropolis Pt. 2: Scenes from a Memory"
"Six Degrees of Inner Turbulence"
"Systematic Chaos"
"The Astonishing"
"Distance over Time"

 
   Резултати

ВРЕМЕТО
Kantorakantora_new
Натали Портман: Под маски крием това, което не желаем останалите да видят
 
09 Дек, 2005
Натали Портман: Под маски крием това, което не желаем останалите да видятВ интервю за IGN Filmforce носителката на "Златен глобус" Натали Портман разказва за ролята си във "V for Vendetta" по комиксите на Алън Мур. Сценаристи и продуценти на филма са братя Уашовски.

- Кога за първи път разлисти страниците на комикса "V for Vendetta"?

- Вече бях прочела сценария на филма и докато бях на прослушването за актьорския състав, помолих от екипа да ми намерят и самия комикс. Бях заинтригувана от историята. Сценарият на "V for Vendetta" се придържа до голяма степен към комкса на Алън Мур, така че това, което прочетох, ми бе доста познато. Бях удивена, защото дотогава не бях чела много комикси и не бях особено запозната с въздействието на подобен тип изкуство - визуализирани представи, в съчетание с изключително интелигентно поднесени диалози. Не предполагах, че комиксите по такъв начин възбуждат въображението на читателя и в същото време са изключително забавни. Това е един удивителен жанр.

- Кое бе най-смелото нещо, което ти се наложи да направиш по време на снимките на "V for Vendetta"?

- Всеки, който ми задава този въпрос, очаква да отговоря, че това бе решението да избръсна главата си гола за ролята на Иви. Но всъщност не е това. В една от сцените, в която падам от голяма височина, са наложи да довърша края на падането. Имаше дубльор, който падаше от самата сграда, но аз трябваше да довърша самото приземяване. Наложи се да го направя около 30 пъти, докато накрая режисьорът реши, че резултатът е добър. Когато приключихме, имах страхотни натъртвания и охлузвания. Горда съм, когато разказвам това, защото бе изключително болезнено изживяване, но въпреки това се справих.

Натали е разбила милион сърца- Продукцията на братя Уашовски съдържа изключително силни политически внушения. Какво е твоето отношение към политиката?

- Мисля си, че е страшно да бъдеш политик. Трябва да си изключително балансирана личност, да умееш да преценяваш кое си струва и кое не. Има един роман на Филип Рот, казва се "Омъжих се за комунист", в който главният герой решава да остане и да преподава като учител в Нюарк, въпреки че градът е станал изключително опасен. Героят остава там, защото смята, че това е правилно, че си струва. В края на романа жена му е застреляна. Има моменти в живота, в които трябва да се държиш като истински политик, да бъдеш и егоист, за да избегнеш последствията за хората около теб, които могат да пострадат заради твои идеали.

- Смяташ ли, че обществото оказва натиск върху хората на изкуството да не стават политици?

- Съществува подобна тенденция. Обществото се отнася доста крайно към актьори или актриси, които се включват в политиката. Хората разсъждават по следния начин: "Кои са те, че да представляват нас пред държавата?" Мисля си, че живеем в свободна страна и всеки има право да твърди подобно нещо, но не смятам, че то е съвсем правилно. Това че си актьор не означава, че не може да вярваш в определена идея и да се бориш за постигането й.
Аз съм човек, който уважава разбиранията на останалите. Все пак повечето от тях. Има и такива, които очевидно не са правилни.

- Има ли причина, която е в състояние да те подтикне към насилие?

- Това е един от въпросите, които си задавам непрекъснато. Ако един ден имам деца и някой ги заплашва, тогава бих прибягнала до насилие, за да ги защитя. Това се отнася и за всеки от моето семейство. Не бих се поколебала да употребя насилие.

- "V for Vendetta" промени ли по някакъв начин отношението ти към насилието?

- Не знам дали мога да отговоря. Имам предвид, че филмът наистина ме накара да се замисля над това по какъв начин всеки от нас осъжда насилието. Всеки сам поставя границата. Степента на насилие зависи от гледната точка. Това, което за един е проява на насилие, за друг може и да не е!

- Намираш ли странно или дори отблъскващо да имаш връзка с човек, който непрекъснато носи маска, както е във "V for Vendetta"?

- Не, мисля дори, че е полезно. Моята героиня е завладяна от образа на човека с маската. Това привличане идва от факта, че тя си представя, че под маската може да е всеки. Дали е красавец? Или обезобразен? Човек ли е всъщност? Маската крие една много лична история. Дали човекът под маската е щастлив, тъжен или сърдит? А и всички ние носим своите маски. Под тях крием неща, които не желаем останалите да видят.

- Има ли роля, която си изиграла, но смяташ, че не си успяла да се справиш с нея?

- Не, не смятам, че има такава. Всеки актьор дава най-доброто от себе си, независимо дали продукцията е слаба или има потенциала да се превърне в хит. Все пак ние играем за публиката, забавляваме я, провокираме я. Разбира се, когато историята ти харесва, всичко е много по-лесно. За мен бе истинско удоволствие да съм част от създаването на "V for Vendetta".

- Какво в сценария на "V for Vendetta" всъщност те привлече за ролята?

Всеки актьор дава най-доброто от себе си- Много силно качество на сценария е, че той не ти натрапва какво точно да мислиш, докато гледаш как историята се развива на екрана. Това е мое лично мнение. Филмът няма за цел да те накара да изпаднеш в дълбоки размисли за смисъла на това или онова, а по-скоро те провокира да си зададеш въпроси, които до този момент са ти убягвали. Отговори за тях няма, няма, но все пак е важно да ги зададеш.
Във "V for Vendetta" няма изцяло добри или лоши герои, както е и в живота. Това също е една от най-привлекателните черти на сценария. Героите са сложни и това ги прави живи.

- Връзката ти с героя на "V" в продукцията на Уашовски и тази с Жан Рено в "Професионалиста" като че си приличат. Ти самата отткриваш ли сходство между двете роли?

- Отношенията на "V" и героинята ми Иви са много комплексни. В един момент това е връзка между баща и дъщеря, в друг между любовници, на места е от типа "учител-ученик". В един момент тя е и всичко това едновременно. Разбира се, има сходства с ролята, която изиграх в "Професионалиста", но така е и с всяка една връзка в реалния живот.

- Коя е любимата ти сцена във "V for Vendetta?

- Да си призная, още не съм гледала окончателния вариант на филма и не знам коя ще бъде любимата ми сцена от него. От епизодите, в които аз участвах, много ми хареса този, в който с "V" танцуваме. Там се разкрива една различна страна на главния герой: той готви, танцува, смее се. Той е личност.прочитания: 9818

We Rock 2 Paritet

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info