We Rock
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Музика
Киномания
Декор
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Кой е любимият ви албум на прогресив метъл групата "Dream Theater"?

"Images and Words"
"Awake"
"Metropolis Pt. 2: Scenes from a Memory"
"Six Degrees of Inner Turbulence"
"Systematic Chaos"
"The Astonishing"
"Distance over Time"

 
   Резултати

ВРЕМЕТО
Kantorakantora_new
Ани Лозанова: Музиката за мен е палитра от стилове
 
28 Юни, 2005
Ани Лозанова: Музиката за мен е палитра от стиловеПопулярната българска певица Ани Лозанова е родена в Берлин. Дебютният й албум “Огледало” е най-значимият женски албум, издаван през последните години.

- Ани, разкажи повече за последните си изяви.

- Напоследък се ограничавам с клубни изяви, пея в столични клубове като “Бакстейдж”, “Боулинг” и др. Наблягам и на частни партита. Още изглежда не е дошло моето време да участвам в големи концерти. Скоро имах голяма изява на концерт, който премина под мотото “Да сме коректни на пътя”, организира го Петя Буюклиева и действително се получи чудесно шоу.

- Какво ти предстои оттук нататък?

- Подготвям нова песен, ще я продуцира фирма “Мусаши”. В живота ми се преплетоха музиката и спорта. Логично е хората, с които работя в областта на спорта и хранителните добавки, да направят нещо за мене, за да мога да се развивам и в музиката. Ще има и клип, който ще акцентира върху това, което съм постигнала в спортната зала. Смятам че, ако си повярвам достатъчно, ще се получи нещо наистина добро!

 - Защо издаде дебютния си албум след 11 години музикална кариера? Какво те спираше толкова дълго време?

- Първата си песен записах, когато щях да участвам в “Златния Орфей”. Това беше през 1987 г., а песента се казваше “Танцувай сама”. Тя влезе в албума ми “Огледало”, който издадох преди две години. Действително мина страшно много време, докато албумът ми излезе, защото междувременно реших и да попътувам. Три години подред аз пътувах и работех като певица в шоупрограма на туристически кораби. Беше много интересна работа и не съжалявам за това, което съм направила. Като изключим може би факта, че албумът ми много се забави, стана леко разводнен във времето.

Хората, които са слушали “Огледало”, сигурно са почувствали стиловите различия между песните. Но човек се променя, в крайна сметка съм издавала този албум, докато растях. С всяка изминала година съм се развивала. Следващият ми албум обаче ще бъде издържан само в един определен стил.

- Различна ли е публиката в чужбина?

- Туристическите кораби пътуваха до Египет, Израел, гръцките острови, Италия, Либия. Видях свят и светът видя мен. Публиката беше смесена. Имаше много гърци, немци, канадци, американци, скандинавци, разнородна публика. Най-готини сякаш бяха хората с по-топла кръв – аржентинци и испанци. Те бяха най-бурната публика.

 Това, което ми направи впечатление бе, че всички чужденци ме оприличаваха с Шер, без да се притесняват, че съм от България. Това ставаше още преди дори да съм си отворила устата, за да кажа или изпея нещо. Явно имам някаква прилика с нея, мога успешно да я имитирам. А щом запеех някоя песен на Шер, ставаше наистина страшно. Постоянно ме оприличаваха с нея, наричаха ме с нейното име и накрая ми дойде до гуша. Не обичам да ме сравняват, защото си държа на името и стила.

В чужбина публиката е много отворена, хората отиват на шоупрограма, за да се забавляват, да пийнат хубаво питие, да послушат готина музика, да ръкопляскат на всичко това, което виждат. Човек отива някъде, за да се порадва, а не да търси кусури. Това може би е основната разлика. Макар че напоследък в българските клубове съм забелязала, че хората се открехват. Вече не ги е срам да танцуват и да се забавляват. Имам усещането, че и на мен започнаха да гледат с по-добро око. Смятам, че това е така или защото съм си извоювала име, или пък защото просто си ме харесват!

 - Как получи поканата да се снимаш за списание “Плейбой”?

- Бяха ми дадени два дни да премисля предложението за фотосесия в “Плейбой”. Поканата я получих чрез “Орфей Мюзик”, не бе директно отправена към мен, мисля че това е начинът по принцип. От компанията споделиха, че има вероятност да ме снимат за “Плейбой” и ме попитаха какво мисля по въпроса. Дадоха ми време да си помисля през уикенда. Аз събота и неделя въобще не мислих и в понеделник директно казах “да”.

Просто реших, че това е една стъпка, която ще ми донесе много плюсове. Разглеждам го като нещо позитивно, а и като нещо, което на мен самата повлия добре. Имах нужда от такова разкрепостяване, правене на нещо въпреки себе си, въпреки всички. Освободих се от задръжките си!

- Как се почувства, след като се видя на корицата на списанието по уличните сергии?

- Първият път се видях на едно кръстовище. Един продавач на списания и вестници размахваше “Плейбой” с мен на корицата, почувствах се готино. Това бе за мен по-сериозна, по-масова изява, защото наистина всички станаха съпричастни към това, което се случи. Беше брой 7 на списанието, тепърва “Плейбой” нашумяваше и аудиторията наистина се впечатляваше от това, което виждаше на първата корица. Така че аз спечелих с тази фотосесия. Хората днес още си спомнят за тази моя изява, което е доказателство, че не е било напразно да се впусна в подобна авантюра.

- Как започна да се занимаваш с фитнес?

- За първи път влязох в зала в 11-ти клас. Отидох абсолютно неориентирана. Заведе ме една моя приятелка, която тежи два пъти колкото мен Аз съм 60 кг. Видях някакви мъже-глигани, които пръхтят, пъшкат, хвърлят тежести и си казах “Леле, тук не е за мен!”. Аз тогава бях едно невинно крехко създание. Обаче не знам какво ми стана, след първата тренировка се почувствах много добре, повторих и потретих, стана ми хоби завинаги.

Освен хоби това се превърна и в нещо, с което се занимавам професионално. Никога човек не знае докъде ще го докара неговото хоби. Много съм доволна от това, което правя. Преминах през една страхотна метаморфоза по отношение на тяло, хранене и изобщо концепция за начина си на живот. Мисля, че много хора могат да постигнат физиката, която желаят, благодарение на волята си и благодарение на това, че четат информация на тема хранене. Съществуват страхотни заблуди по този въпрос.

 - Каква музика харесваш, каква литература четеш?

- Албумът ми “Огледало” е съставен от песни в различни стилове, различна е и музиката, която харесвам. Музиката за мен е палитра от стилове, нямам никакви ограничения. На първо място от любимите ми изпълнители е Принс, обожавам го. Той съчетава всичко това, което искам да видя, чуя и усетя. Принс е изключително талантлив. За съжаление, от новата музика няма нещо, което да може да ме грабне. Иначе обичам да си купувам компилации и да ги слушам, тъй като нямам много време да гледам MTV или други музикални канали.

Четенето на книги отново свързвам до някаква степен с фитнеса. Обичам да чета литература за аминокиселини, протеини и т. н.

 - Какво покачва адреналина ти?

- Нещо, което не съм правила. Предизвикателствата, високите скорости. Слизането в пещера, което ми се случи през миналата година и още ми държи влага. Предполагам, че ще си вдигна адреналина след онзи бънджи скок, за който мечтая. Не съм сигурна дали ще се престраша. Но такива неща ми вдигат адреналина.

- Какво мислиш за интернет медиите?

- Масови, достъпни и съдържат информация, която си заслужава. Интересни!

 - Кажи мисъл, която харесваш.

- Има мисъл, която съм написала в албума си и тя гласи: “Няма певец по-голям от песента”. Аз се подчинявам на песента, не я подчинявам на себе си.

 - Кои са нещата, които ненавиждаш?

- Мързел, лентяйство, висене по кафетата. Не че го ненавиждам, просто ми е неприятно да виждам млади хора, които си губят времето, което и без това бързо минава.

- Каква беше детската ти мечта?

- Исках да стана актриса, но постепенно се разубедих, защото разбрах, че аз в живота не мога да играя, какво ли остава да се кача на сцената. Но не съм много далече от актьорското изкуство, все пак работата ми също е свързана със сценично изпълнение.


Посетете уеб сайтът на Ани Лозанова на адрес:
http://www.anilozanova.com/
прочитания: 11732

We Rock 2 Paritet

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info