SMF-Bilet
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Музика
Киномания
Декор
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Кой е любимият ви филм с Брад Пит?

Боен клуб
Седем
Гадни копилета
Z-та световна война
12 маймуни
Троя
Гепи

 
   Резултати

Мариетта Милошева: „Изкуственият интелект: време е за нови възможности, а не за паника"
 
02 Юни, 2024
Мариетта Милошева: „Изкуственият интелект: време е за нови възможности, а не за паника"ИИ може да анализира големи количества данни и да открива сложни връзки и закономерности, което често е трудно или невъзможно за човек. Това позволява решаването на сложни проблеми в области като наука, медицина, финанси и др.

  – Откога се занимавате с дигитален маркетинг и изкуствен интелект? Какъв е вашият професионален опит?

  Сертифициран специалист съм по дигитален маркетинг с над 5 години опит. През последните две от тях се занимавам и с изкуствен интелект, като член на Association for the Advancement of Artificial Intelligence. Работя с международни B2B бизнеси. Сътруднича си с брандове от различни сфери, включително недвижими имоти, мода и финанси. Помагам им да растат и да се развиват в дигиталния свят, чрез най-новите технологии с изкуствен интелект.

 Какво представлява ИИ и как се използва?– Какво представлява ИИ и как се използва?

  Казано на по-достъпен език, изкуственият интелект е наука за създаване на машини, които могат да мислят като хората. Може да прави неща, които се считат за „умни“. Технологията обработва големи количества данни по начини, различни от способностите на хората.
 97% от потребителите на мобилни устройства използват базирани на ИИ гласови асистенти. Повече от 4 милиарда устройства вече работят с гласови асистенти, задвижвани от ИИ. 40% от хората използват функцията за гласово търсене поне веднъж на ден.
  Има доста широк спектър от приложения в различни индустрии: Медицина, Транспорт, Финанси, Маркетинг и продажби, Производство, Образование.

  –  Защо се насочихте да изучавате изкуствен интелект? 

 На първо място с помощта на ИИ мога да анализирам големи обеми от потребителски данни. Създавам персонализирани предложения, съобщения и реклами, които резонират с индивидуалните предпочитания и нужди на клиентите. Мога да автоматизирам много рутинни и време поглъщащи задачи в дигиталния маркетинг. Например: управление на кампании, сегментация на аудиторията, отговори на често задавани въпроси чрез чатботове. Това ми освобождава време и ресурси да се фокусирам върху стратегически и креативни аспекти на маркетинга.
 Знанието и уменията в областта на ИИ стават все по-ценни и търсени. Предоставят конкурентно предимство на тези, които умеят да боравят с него.

 
Мариетта Милошева– Как да изберем подходящ курс за ИИ?

  Изборът на подходящ курс за изкуствен интелект (ИИ) зависи от вашите цели, текущо ниво на знания и предпочитан начин на обучение.
 Онлайн платформите с полезно видео съдържание /LinkedIn, YouTube, Coursera, Udemy/ предлагат разнообразие от курсове, които са създадени от водещи университети и експерти в областта.
  Много университети предлагат онлайн и присъствени програми по ИИ.
  Моят съвет е да последвате в социалните мрежи експерти в областта на ИИ, да приложите на практика наученото от видеата и приложенията и да ги тествате сами. Така се научава най-бързо и ефективно.
  Време е за нови възможности, а не за паника. Трябва да се фокусираме върху потенциала и положителните промени, които можем да постигнем.

  Примери:

 Можем да потърсим сами експерти в областта във всяка социална мрежа като напишем ключови думи като: изкуствен интелект, ai, artificial intelligence, ai education. За момента най-добрите създатели на такова съдържание са на английски език.

  LinkedIn: Denis Panjuta, Shushant Lakhyani, Charlie Hills, Valeriya Pilkevich, Adam Biddlecombe, Paul Storm, Awa K. Penn, Lara Acosta, Isabella Bedoya

  YouTube: Matt Wolfe, Success with AI, How to in 5 minutes

  Tik Tok: Ben Kaluza

  Instagram: notjvck, airesearchs, ai.volve.news, ai.innovator, kraya.ai, chatgptricks

  Tech & AI Live London–  Вие присъствахте на виртуалната конференция Tech & AI Live London. Разкажете ни повече за нея.

 Тя се проведе на 21 май в Лондон. Виртуалната конференция цели да обедини специалисти от Tech индустрията & лидери в ИИ от цяла Европа.
  Събитие като Tech & AI LIVE ни предоставя уникална възможност да се запознаем с най-добрите в бизнеса. Дава ни най-актуалната информация в сферата на технологиите и изкуствения интелект.
  
  Засегнати бяха теми като:

●    Получаване на стойност от данните в ерата на ИИ от Marco Vernocchi, който е Global Chief Data Officer, Ernst & Young.

●    Предоставяне на операции за киберзащита и сигурност от следващо поколение.

●    ИИ за хората, обществото и бизнеса, Becky Power, Managing Director, EMEA Central Strategy & Operations, Google.

●    Бъдещето на генеративния ИИ, Ebru Binboga, Director, Data, AI & Automation, IBM Technology, UK & Ireland, IBM

  Във виртуалната платформа може директно да се изпращат въпроси към лекторите по време на техните сесии на живо.
  Има панел, където всеки специалист може да качи своята визитка и да представи себе си.
  Платформата за събития дава възможност да се свързвате, да планирате срещи, да общувате с ръководители и директори от цял свят. Това ви  отваря врати за нови партньорства и сътрудничество.

  Предстоящи събития тази година:

  Tech & AI LIVE’s Gen AI, 9th of October, 2024, виртуално
  
  Tech & AI LIVE New York, 20th of November 2024, виртуално

  Какви нови перспективи и решения разкрива ИИ? – Какви нови перспективи и решения разкрива ИИ?

  ИИ може да анализира големи количества данни и да открива сложни връзки и закономерности, което често е трудно или невъзможно за човек. Това позволява решаването на сложни проблеми в области като наука, медицина, финанси и др.
  ИИ може да предложи персонализирани решения и услуги, които се адаптират към индивидуалните нужди и предпочитания на потребителите. Това включва персонализирани препоръки за продукти, на съдържание и оптимизация на процесите.
 ИИ може да учи и се развива чрез обучение на данните. Това означава, че с времето той става по-ефективен и точен в своите предсказания и решения.
ИИ отваря врати за нови възможности и иновации в различни индустрии. Това включва създаването на нови продукти и услуги, развитието на нови модели на бизнес и преобразуването на традиционни процеси.
  Изкуственият интелект може да помогне в разработването на решения за глобални проблеми, като борба срещу изменението на климата, оптимизиране на градската инфраструктура и подобряване на качеството на живот.

прочитания: 427

Geoff_Tate_Eventim_03

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info