EG
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Музика
Киномания
Декор
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Коя е любимата ви слашър хорър поредица?

Хелоуин
Писък
Кошмари на Елм Стрийт
Петък 13
Знам какво направи миналото лято
Тексаско клане

 
   Резултати

ГРАБО
Shockwave: Да бъдеш скандален със сигурност помага
 
22 Мар, 2006
Shockwave: Да бъдеш скандален със сигурност помагаShockwave нашумя в Европа и Америка с брилянтния кавър на "Here Comes The Rain Again" - една песен, която е рожба на култовата група "Eurythmics". Освен изпълнител, Shockwave е и модел, и актьор.

Кариерата на атрактивния изпълнител набира скорост, след като той се запознава с Cookie, един от продуцентите на рап формацията "Salt-N-Peppa" и r&b групата "Ready For The World". Cookie пише първите две оригинални песни на Shockwave.

Освен изпълнител, Shockwave е и модел, и актьор. Някои от по-забележителните му появи пред камера са в хитови продукции като "Independence Day", "The Fan" и "The Matrix". Той участва и в телевизионни предавания като "Silk Stalkings", "Kindred: The Embraced", "Nash Bridges" и сапунената опера "Sunset Beach". За една година Shockwave се появява в 4 реклами по националните телевизии, а също така и в клипа "Backstreets Back".

- Какъв е поводът за гостуването ти в България?

- Целта на посещението ми в България е да популяризирам и тук първия си сингъл "Here Comes The Rain Again", който е кавър на "Eurythmics". България е 14-та страна, в която песента е достигнала. Срещнах се с голяма част от българските медии и смятам, че това ще даде един добър тласък на песента. Част от по-старото поколение намират сингъла за привлекателен, защото харесват оригиналната песен на "Eurythmics", но мен ме радва фактът, че и на по-младите им допада заради модерното звучене.

Освен изпълнител, Shockwave е и модел, и актьор- Как съчетаваш предизвикателството да бъдеш едновременно певец, модел и актьор?

- Трудно е, но смятам, че справям доста успешно. Хубавото е, че мога да взимам "парчета" от всички тези професии и да ги използвам заедно. Уменията ми на актьор ми помагат при заснемането на клиповете, а и за начина ми на държане пред различни хора, помагат също на начина ми на изразяване, когато си пиша песните. През цялото време се опитвам да извличам най-важните неща от трите различни професии и да ги обединявам във всичко това, което правя.

- Участваше и в хитовата продукция "Матрицата". Разкажи повече за ролята си и успя ли да опознаеш звездите отблизо?

- Всъщност ролята ми в "Матрицата" беше малка. А за звездите - след като си работил с тях, значи си ги опознал. За мен те не са звезди, а просто нормални личности. За повечето хора Бионсе, Принс, Майкъл Джексън, "Backstreet Boys" са звезди, но аз работя с тях и не ги възприемам като големи звезди.

- Имаш ли предложение за бъдещо участие във филм?

- В момента не. Решил съм изцяло да се концентрирам върху музиката и албума си, който скоро трябва да излезе. Независимо от географското си положение - България, Румъния, Америка, където и да е, хората имат правото да се докоснат до еднакво добра музика. С "Vitality Music" ще издам трети сингъл към предстоящия си албум. Изцяло съм се отдал в промотирането на албума на територията на България, така както го правя и в останалите страни.

- Какъв ще е този проект, какво ще бъде чувството в него, музиката, текстовете?

- Звученето основно е r'n'b. Това е стил, който произхожда от Америка и има типично американско звучене. Но с посещенията си в Европа, аз се опитвам да направя нещо ново и различно. Реших да подходя по нов начин към феновете си, като съчетая денс, хаус и r'n'b. Направих кавър на "Eurythmics", защото товa е група, която ме вдъхновява и е повлияла доста на творчеството ми. Това и е моят начин да покажа на хората, създали оригинала, големия си респект към тях, а в същото време, че мога да бъда и добър музикант като тях.

Преди всичко искам да благодаря на българските се фенове!- Откъде се роди псевдонимът Shockwave?

- Всъщност той идва от електричеството. Когато бях много малък, майка ми имаше много дълга коса и я вдигаше с фиби нагоре. Веднъж една нейна фиба падна на пода и аз я взех, за да си играя с нея. Бръкнах с фибата в контакта и, разбира се, ме разстресе ток. Така Shockwave ми остана като прякор.

- Какво знаеш за България? Запознат ли си с културата, музиката или нещо от историята й?

- Абсолютно нищо не знам, за съжаление. И нищо не успях да науча за времето, през което съм тук, не успях да отделя никакво време да опозная България. Причината е, че графикът ми е изцяло натоварен с интервюта и всякакви други медийни изяви. Много жалко наистина.

- В кои български класации "Here Comes The Rain Again" се изкачи най-високо?

- В класациите на радио "Сити" и радио "Експрес" първият ми сингъл излезе заедно с първия сингъл на Мадона. Така двете парчета имаха конкурентно изкачване едно спрямо друго към върха на класацията. Това се случи и с втория ми сингъл, което стана причина компанията "Vitality Music" да пожелае да пусне трети мой сингъл. Аз познавам Мадона, много забавно, че в момента парчетата ни са конкуренти.

- Смяташ ли, че скандалните личности успяват в шоубизнеса? Ти би ли си създал скандален имидж?

- Да бъдеш скандален със сигурност помага. Пример за това е Мадона. Именно скандалното й поведение я е направило това, което е тя днес. Но Мадона винаги е била много мила с феновете си. Ако трябва една звезда по този начин да изгражда имиджа си, бих го приел, но и щях да остана като самата Мадона верен на феновете си. Единствено някаква тъжна случка или по-особена ситуация би ме накарала да обърна гръб на публиката си или да я игнорирам за някакво време. Пред хората, които се грижат за мен и стоят зад гърба ми, като продуцентите например, трябва да спазваш добро поведение и да забравиш за имиджа си. Трябва да се държиш подобаващо.

- Ще имат ли възможност българските ти почитатели да те видят на сцена или просто да се срещнат с теб?

- За момента няма да имам изпълнения на живо на територията на България. Имах покана за концерта на радио "Сити", заедно с "Sugababes" и Крейг Дейвид трябваше да сме международните изпълнители, но по това време аз снимах видеото към "Here Comes The Rain Again".

Кариерата на атрактивния изпълнител набира скорост- Какво ти предстои след България?

- Следващата страна. След България заминавам за Обединеното Кралство, там ще заснема втори видеоклип към първия си сингъл. След което отново ще се върна в България. За момента това са близките ми планове.

- От какво трябваше да се откажеш в името на кариерата?

- Най-вече от свободата и от личния си живот.

- Какво покачва адреналина ти?

- Моментът преди да изляза на сцената пред феновете, когато се качвам на подиума, тогава се повишава и адреналинът ми.

- Какво ще пожелаеш на феновете си в България?

- Преди всичко искам да благодаря на българските се фенове затова, че обръщат внимание на музиката ми. За мен няма значение как са стигнали до нея, дали тя е свалена от интернет, дали са си я купил или просто са я чули по радиото. Важното е, че са я харесали! Ако съм успял да променя живот дори само на един човек с моята музика, значи съм постигнал целта си.

прочитания: 5750


За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info