We Rock
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Музика
Киномания
Декор
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Кой е любимият ви албум на прогресив метъл групата "Dream Theater"?

"Images and Words"
"Awake"
"Metropolis Pt. 2: Scenes from a Memory"
"Six Degrees of Inner Turbulence"
"Systematic Chaos"
"The Astonishing"
"Distance over Time"

 
   Резултати

ВРЕМЕТО
Kantorakantora_new
Тони Точева: “Глобусът” отвежда в най-интересните кътчета по света
 
18 Юни, 2005
Тони Точева: “Глобусът” отвежда в най-интересните кътчета по светаАнтония Точева е водеща на предаването “Глобусът” по телевизия Би Ти Ви. Зодия Дева е, на 25 години. Мечтае да посети Нова Зеландия и Индия.

- Завършваш право. Как се насочи към него?

- Това е една стара моя амбиция. Още докато бях малка, литературата страхотно ми вървеше. Впоследствие се оказа, че мога да кандидатствам единствено българска филология. Като наука обаче ми допадаше правото. Започнах да се подготвям и по история. Приеха ме и така започнах с право. Не съжалявам, че уча тази специалност, въпреки че тя няма нищо общо с това, което работя в момента. Едва ли някога ще се занимавам с право. Но въпреки всичко това е наука, която ти дава много, показва ти как да комуникираш с хората.

- Как попадна в телевизия Би Ти Ви?

- Аз имах опит с телевизията още преди да започна в предаването “Глобуса”, което се излъчва по Би Ти Ви. Първата телевизия, в която работих, вече не съществува. След това бях година и половина в сутрешния блок на телевизия “Евроком”. Когато Би Ти Ви стартира, бе обявен конкурс за предавания. Аз и екипът, с който работим, подготвихме проект за едно туристическо предаване, което да се казва “Глобусът”. То беше одобрено и вече повече от четири години се занимаваме с него. “Глобусът” стартира на 9 декември 2000 г.

- Как избирате къде ще отведете зрителите на “Глобуса”?

МОМО - кралят на CARNAVALE!- Всичко е много специфично. Ръководим се например от празниците в дадена страна и темите, свързани с тях. Опитваме се винаги да бъдем актуални. Интересуваме се от любопитни и интересни неща, които са се случили навсякъде по света. Така например, направихме една поредица от предавания, които са посветени на японските префектури, в които се провеждат първенства по футбол. Има, разбира се, и много други примери.

- В коя част на света си ходила ти самата?

- С предаването съм ходила на карнавал в Бразилия. Иначе съм обиколила цяла Европа като по-малка.

- Къде би искала да отидеш?

- Много искам да посетя Нова Зеландия. От това, което съм чувала и виждала, съм останала с впечатлението, че там природата е изключителна. Също така искам да отида в Индия. Мои познати се върнаха оттам и нещата, които разказаха, бяха изключителни.

- Къде обича да почива българинът?

- Българинът тича по-скъпите курорти. А всъщност има много по-екзотични места, където е и по-евтино. Емоциите там са също толкова приятни!

- Каква музика слушаш?

- Не мога да кажа, че обичам определен стил музика. Много харесвам Лени Кравиц и “Ред Хот Чили Пепърс”. Съвременната музика страхотно ми допада.

“България е страна с невероятно хубави и живописни места!- Литературата, която обичаш?

- “Пътеводител на галактическия стопаджия”. Мисля, че това е моята книга.

- Как прекарваш свободното си време?

- Винаги с приятели. Жалко е, че много рядко се задържам вкъщи, а много обичам компанията на родителите си. Обичам и да се забавлявам. Има едно местенце, в което ходя всяка вечер с мои приятели. Там се чувствам наистина в собствени води. Обичам да пътувам из страната.

- За какво мечтаеше като малка?

- Първо исках да стана балерина, впоследствие се оказа, че не отговарям на критериите. Най-истинската ми мечта бе да стана актриса. За съвсем малко не кандидатствах в НАТФИЗ.

- Какво най-много ти е пречило и помагало в живота?

- Аз имам едно ужасно качество – малко повече съм егоист от допустимото. Също така съм много искрена. Не обичам да прикривам нещата. Казвам ги такива, каквито са, както ги чувствам. Това ми пречи понякога.

Помагат ми приятелите и родителите. За мен е важно да имам няколко приятели, но да знам, че са истински. За мое огромно щастие имам такива около себе си.

- Какво мислиш за интернет медиите?

- Те са нещо, което тепърва трябва да започне да се развива в България. Хората все повече се сдобиват с компютри в домовете си. За съжаление, има много малко качествени български сайтове. Но това е ниша, която предстои да се запълни!

- Имаш ли любима мисъл?

- Не, но имам една колежка, която непрекъснато повтаря: “За да започнеш да уважаваш хората около себе си и да те уважават и те, трябва да обичаш себе си!” Това е нещото, което трябва да крепи всеки! Първо трябва да заобичаш себе си и после да градиш взаимоотношения.

- Кое кътче в България харесваш най-много?

- Наскоро ходих в Стара Загора. Направи ми много добро впечатление. Много подреден и хубав град. Преди три лета с предаването направихме една поредица за Черноморието. Незабравимо преживяване! България е страна с невероятно хубави и живописни места, може да се намери нещо за всеки вкус. За съжаление, не познаваме родината си и не знаем къде точно да отидем. Но това пък е проблем, по който “Глобусът” усилено работи.

прочитания: 8425

We Rock 2 Paritet

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info